Oldal kiválasztása

E3 – EA konferencia – elégedettek vagyunk?

E3 – EA konferencia – elégedettek vagyunk?
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei E3 rendezvényen az EA bemutatta, mire számíthat a gamervilág a jövőben. Annyira nagyon sok címet nem kaptunk, ráadásul jó párat előre tudtunk, de azért voltak itt meglepetések, sajnos nem mind kellemes, legalábbis számomra, de lássuk is, miről van szó.

Kezdjük a kellemes csalódásokkal. biztosan tudjátok, hogy az EA-re ráragadt a „pénzéhes” jelző, ugyan nem szó szerint, de mindenki látja, a sok lootbox, + DLC-k és még sorolhatnánk mik miatt, hogy van benne ráció, persze ez is csak üzlet. Mindenesetre úgy néz ki, hogy próbálnak kicsit változtatni a hozzáállásukon, és egy tetemes összeget ajánlottak fel jótékonyságra, 3 alapítványnak, amelyek az úgynevezett „bullying” azaz piszkálódás, zaklatás ellen küzdenek. Nem állítom, hogy ez az első alkalom, de kétségtelenül először hallok róla, hogy ilyesmit tennének (javítsatok ki egy hozzászólásban, ha tévedek), és számomra ez igenis kellemes csalódás. Nem tudom, hogy csak azért csinálták-e, hogy elcsöndesedjünk, vagy tényleg őszinte adomány, de ez nekem nem is számít.

Persze a lényege a rendezvénynek nem ez, hanem a játékok! Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere, és pár dolog, amitől néhány embernek felfordult a gyomra. Kezdjük a legnagyobb hypevonatot vezető Anthemmel.

Anthem

A bemutatása elég szokatlan módon zajlott le, egy közösségi kérdezz-felelek keretein belül, élőben a színpadon. Három Bioware-es fejlesztővel (Casey Hudson, Mark Darrah és Cathleen Rootsaer), akik a Twitteren feltett kérdésekre adtak választ. Ezzel sajnos megfosztották az ott ülő közönséget attól, hogy aktuális kérdéseket tehessenek fel, de azért sok infót megtudhattunk.

Darrah szavaival élve: „élő, lélegző világban játszunk majd, amit közösen osztunk meg a többi játékossal.” Gondoltak itt arra, hogy a játékban lévő időjárást, változásokat és történéseket mindenki egyszerre fogja megtapasztalni.

Nem tagadta meg önmagát az EA, természetesen itt is lesznek megvásárolható kinézetek és színezések, a felszerelés is alakítható lesz, de mindig tudni fogjuk, mit veszünk, nem lesz lootbox, és pay to win vásárlásra sem lesz lehetőségünk.

De milyen lesz maga a játék? Nos a világ egy MMO-ra hasonlít, ám az elmondásuk szerint a teljes játék játszható egyedül is, persze barátokkal mindig minden jobb, de olykor jólesik a magány. Kaptunk egy kis ízelítőt a játékmenetből is, ahol volt néhány csúnya FPS-drop, ám biztosak vagyunk benne, hogy a megjelenésre ezek orvosolva lesznek. Közelharcra és lövöldözésre egyaránt lehetőségünk lesz, ráadásul képességekkel is segíthetjük az akció sikerességét.

A megjelenést 2019. február 22-re tűzték ki.

Emellett bejelentették a Battlefield V-öt és a FIFA 19-et is, ez kicsit jobban érdekelheti a régi motorosokat, akik szeretnek a megszokottnál maradni, legyen a rutin tárgya sport vagy a háború.

Battlefield V

Az EA Play alatt a DICE megerősítette, hogy a BF5-ben bizony lesz battle royal mód, de a készítők semmi mást nem garantáltak a móddal kapcsolatosan azonkívül, hogy a szériában megszokott rombolhatóság itt is teljes mértékben elérhető lesz. Nem tudni még azt sem, hogy alakítanak-e majd a megszokott 64 fős limiten vagy sem. Sok kérdésünkre is választ kaptunk. A legfontosabb talán, hogy a második világháborúban fog játszódni a játék, ahol az egész Battlefield-sorozat kezdődött. Állítólag eljutunk majd például Skandináviába vagy Rotterdamba. Ami szintén komoly figyelmet érdemel, hogy mindezt a lehető legrealisztikusabb formában próbálják meg átadni nekünk: a robbanások ereje ellöki a karakterünket, a komolyabb fegyverek lövései pedig átviszik a ház falát. Hogy ebből mennyi és hogyan fog megvalósulni, nem tudni, mindenesetre ezek az ígéretek.

FIFA 19

Akinek nem kenyere az erőszak, és szívesebben rugdossa a labdát, azok sem maradnak ki a jóból,  hiszen jön a FIFA legújabb része. Ráadásul végre bekerül a Champions League (UEFA-bajnokok ligája) a játékba. Extra jó hír, hogy a bejelentés óta ingyenesen kipróbálható a FIFA 18 teljes változata, minden platformon.

A megjelenést szeptember 28-ra tűzték ki.

Andrew Wilson idén sem félt megmutatni magát, beszélt is nekünk az EA fejlesztése alatt álló cloud gaming szolgáltatásáról, mert elképzelések szerint ebben van a jövő. Mindemellett bejelentett egy új szolgáltatást, amely már azonnal el is érhető, az előfizetéses alapú Origin Access Premiert. Ezzel úgy játszhatunk kedvenc játékainkkal, hogy megvásárolnánk őket, de amitől igazán „nagyszerű”, az az, hogy a megjelenés előtti játékokat is kipróbálhatunk. Persze a szolgáltatás előfizetéssel működik, így hát megvehetjük a lehetőséget, hogy kipróbáljuk a megjelenő játékok demóját.
Hogy ez kinek mennyire pozitív vagy negatív bejelentés, azt rátok bízzuk!

Star Wars: Battlefront 2 & Unravel 2

Miután letudtuk a BF és a FIFA köreit, jöhetett a Star Wars. Új elemekkel bővül a Battlefront 2, a Klónok háborúja lesz az alaptéma, és pár ismerős arccal is találkozni fogunk a játékon belül, ilyen például Obi Wan Kenobi, Anakin Skywalker és Grievous tábornok. Hogy mindez mikortól lesz elérhető, azt még nem tudni. Viszont ami már érdekesebb, az a Respawn bejelentése, miszerint jön egy single player Star Wars-játék (VÉGRE!), amely a Jedi: Fallen Order (Bukott rend) névre hallgat majd, és a 66-os parancsot túlélő egyik padawannal játszhatunk. Ám sajnos még várnunk kell rá legalább jövő őszig.

Viszont, hogy addig se búsuljunk, kapunk egy meglepő, ám annál boldogítóbb játékot, az Unravel folytatását, ahol már nem csak egyedül tudjuk a platformfeladatokat megoldani, hanem az elejétől a végéig játszhatunk co-op módban. Ugyan főleg erre van kialakítva a játék, mégis játszhatunk egyedül, ha inkább azt preferálnánk.

Sea of Solitude

A sok ismert cím mellett találkozhattunk újdonsággal is, A Sea of Solitude, azaz SoS egy olyan cím, melyben az emberek negatív érzelmei életre kelnek és manifesztálódnak, ezzel átalakítva a gazdáikat szörnyetegekké. Főszereplőnk sem kivétel ez alól, és a cél nem más, mint rájönni, mi is okozza ezt, és megállítani. A fejlesztők elmondása szerint az SoS személyes tapasztalatok alapján készült, és a magány több oldalát mutatja be.

A megjelenés 2019 elején várható.

NBA Live és Madden NFL

A FIFA mellett más sportjátékkal kapcsolatban is történtek bejelentések. Például az NBA Live és a Madden NFL 10 év után először elérhető lesz PC-re is. Trailert is kaptunk a játékokról, amelyek bemutatják mire is számíthatunk.

Command and Conquer: Rivals

És végül a konferencia szerintem legnagyobb vicce, a Command and Conquer: Rivals, amiről a felvezetés közben azt hittük, hogy kapunk egy nagyon jó kis RTS-t, ehelyett nézhettük körülbelül 5 percig, hogy az egykori StarCraft-nagyágyú, INcontroL mobilon játszik a játékkal, ugyanis a legújabb rész iOS-en és Androidon elérhető. Míg az ötlet alapvetően nem is rossz, de tényleg szükséges volt ezt az E3 keretein belül bejelenteni? Én sajnos nem tudom komolyan venni, viszont érdekelne róla a véleményetek! Hisz ez csak az enyém volt. Mondjuk, azt meg kell hagyni, a trailere elég ütősre sikerült!

Translate »