Oldal kiválasztása

Batman: Fehér Lovag – Képregény ismertető

Batman: Fehér Lovag – Képregény ismertető
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szerintem, ha megkérdezek bárkit, aki egy kicsit is járatos a DC-képregényekben, hogy szerinte Batman és Joker harcai hogyan néznek ki, mindig ugyanazt a választ kapnám. Jokert mindig elveri Batman, és Gotham fellélegezhet egy kicsit. DE mi történik, ha az üldözés közben Batman átlép egy határt, és ennek hatására Joker „megszűnik létezni”? A Fehér lovagban egy ilyen alternatív Földet kapunk, így hát ismerkedjünk meg a Batman: Fehér Lovaggal.

Fentebb már felvázoltam az alapszituációt, Batman Joker üldözése közben bizony átlép egy határt, amikor egy gyógyszerraktárban elkapja a bohócot, aki addig provokálja, ameddig teli nem tömi az ott található gyógyszerekkel, aminek egy nem várt mellékhatása lesz: Joker „eltűnik”, és a helyére Jack Napier lép, aki teljesen tiszta, és olyan tudás birtokában van, amivel tönkreteheti Batmant, azaz Bruce Wayne-t. Persze a megszokott események nem maradhatnak el, Joker helyére lép Neo Joker, aki elakarja pusztítani Gotham Cityt, hogy az igazi bűn bohóca visszatérjen, és kiderül, hogy Napiernél a tiszta állapot nem állandó, és nem tudni, hogy a gyógyszerek meddig hatnak rá, és a végén persze a két nagy ellenfélnek, Bruce-nak és Napiernek össze kell fognia, hogy Gotham City megélje a következő napot is.

Igen, kissé összecsapottan fogalmaztam meg a történetet, mert vannak olyan apró és finom történések, amiket úgy érdemes átélni, ha olvassa az ember, mert a Batman: Fehér lovag egy izgalmas alternatív történet, ahol egy hullámvasúton ülünk, és bizony igazat adunk Jacknek, amikor szembesíti Gordonékat, és magát Batmant is azzal, hogy miket tett eddig és már réges-rég átlépte a határokat.

Sean Murphy az, aki elkövette ezt a képregényt, és nagyon hálásak lehetünk neki, mert egy igazán egyedi hangulatú alkotást kaptunk, ahol a történet közben teret enged a karaktereknek is, így ténylegesen súlyt kapnak és emberiek lesznek. Mindenkinek megvan a maga problémája, természetesen két karakter kapja a hangsúlyt ebben is: Jack Napier aki küzd a benne élő Joker ellen, és próbál jót tenni Gotham Citynek, és Bruce Wayne, aki már nem tudja eldönteni, hogy az ellenségei megfélemlítése miatt vagy a benne élő „rossz” miatt húz maszkot folyamatosan.

A rajzolást is érdemes külön kiemelni, mert lesz, aki kedvelni fogja, de biztos, hogy lesznek, akik kevésbé (de hát mindennel ez van). Személy szerint nekem nagyon tetszik, hogy nem mindig stilizált és szép, hanem tényleg egy piszkos képregényt kapunk, amiben erősek a rajzok, és emiatt meglehetősen jellegzetes karaktereket kapunk. Itt is megmutatkozik, hogy Sean Murphy nemcsak írta, hanem rajzolta is a képregényt, és ez a stílus igaz a többi művére is, így felismerjük azt, amikor az ő munkája kerül a kezünkbe.

A Batman: Fehér lovag egy kiemelkedő Batman-történetet mesél el. Tudom, hogy akik jobban ismerik kedvenc denevérünk történeteit, előbb eszükbe jut A gyilkos tréfa, a Halál a családban, de szerintem a Fehér Lovagnak is megvan a maga helye ebben a sorban. Bárkinek bátran merem ajánlani elolvasásra.

Ha esetleg bárkinek felkellettük az érdeklődését, akkor a Fumaxnál kedvezményesen megvásárolható a Batman: Fehér lovag.

Ráadásul kapott egy folytatást A fehér lovag átka címmel, amiből megismerhetjük Joker viccét, amivel teljesen romba dönti Gothamet és magát Bruce Wayne-t is.

Translate »