Oldal kiválasztása

Szerintünk a 2018-as debreceni PlayIT…

Szerintünk a 2018-as debreceni PlayIT…
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Március 11-én rengeteg ember látogatott el – velünk együtt –  a Főnix Csarnokba a már szokásos tavaszi PlayIT miatt. A korábbi cikkünkben már közöltük veletek, hogy ha eljöttök, milyen élményekben lehet részetek. Lássuk, mit kaptak az idei debreceni PlayIT-től a résztvevők.

Egy kicsit hozzáadunk

Amikor beléptünk a csarnokba, le voltunk nyűgözve… Valahogyan azt vettük észre, hogy nagyobb a szabad tér, mint tavaly. A standok úgy voltak elhelyezve, hogy sokkal több „üres” részt hagytak, így nem alakult ki annyira tolongás… legalábbis egy ideig. Örültünk még a Mastercard zónának is, hiszen elég „családiasan” lehetett az ország híres youtubereivel közösen beszélgetni, ami nagyon jó ötlet volt, hiszen ez sajnos tavaly kimaradt. Viszont ezután jött a „feketeleves”.

Nagyszínpad

A nagyszínpadon a hangulat pont olyan volt, mint tavaly. Ugyanúgy volt kvíz, beszélgetés különböző témákról, gameshow a youtuberekkel. Nem volt viszont társasjáték, amit tavaly a Fun With Geeks hozott el nekünk.

E-sport színpad

Az e-sport színpadon a League of Legends volt reflektorfényben. Folyamatosan a regisztrált 3v3 amatőr csapatok küzdhettek meg egymással. A mérkőzéseket pedig a MagyarLoLTV stábja kommentálta.

egy kicsit elveszünk…

Amikor rájöttünk, hogy a dedikáló zóna is a Főnix Csarnokban van elhelyezve, nem pedig a mellette található létesítményben, – ahol még sok más is volt tavaly, most pedig nem is használták semmire -, azonnal eltűnt az arcunkról a mosoly. Igaz, ezt kompenzálta a közlekedésre való üres tér, ami több volt, mint tavaly. Továbbá hiányoltuk a PlayIT Plust, ami tavaly a „megváltás” volt. Sokkal nyugodtabban próbálhatta ki a felnőtt korosztály a különböző eszközöket, kevés várakozási idővel és „baráti” környezetben. Ezt nagyon sajnáljuk, hogy nem tapasztalhattuk meg idén.

Cosplay Show

Idén sem maradhattak ki a cosplayerek. Gyönyörűek voltak, éppúgy mint tavaly. Az egész rendezvény területén meg lehetett őket találni, hiszen ha nem a színpadon, akkor a közönség soraiban járkáltak, és várták, hogy felkérjék őket egy kép készítésére.

 

Asus ROG – PUBG

És ami nem maradhat ki, az pedig a PUBG. Lehetett egymással, egymás ellen, és aki pedig online akarta nyomatni, az online is megmérkőzhetett az Asus jóvoltából a sokak által imádott PlayerUnknown’s Battlegrounds játékban, a szupergyors ROG gépeken.

Kisebb-nagyobb standok

Akinek még ezek nem lettek volna elegek, annak volt itt Clash Royale, Rocket League, CS:GO, Nintendo, Xbox, Minecraft és még sok minden más.

Ami kifejezetten tetszett nekünk, hogy nem kellett mindenhol órákig vagy akár csak egy percet is állni a sorban, hanem sokkal inkább a mobilod állt sorban helyetted, amit a Linistryvel oldottak meg.

Továbbá a Chio Mozdulj Gamer jóvoltából, aki már unta a sok ülést, nyugodtan mozoghatott is egy kicsit.

Összességében ez a PlayIT is azt hozta, amit vártunk: izgalmat, élményt és szórakozást. Bár ahogy írtuk, kicsit hiányoltunk egy két dolgot, de szerencsére kaptunk helyette mást, és valójában nagyon élveztük az egész rendezvényt. Már alig várjuk, hogy a következő PlayIT-en is ott legyünk. Nektek, hogy tetszett?

Translate »