Oldal kiválasztása

Game City – 2017

Game City – 2017
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A tegnapi nap folyamán Bécsbe látogattunk a városházára, hogy szemügyre vehessük Ausztria legnagyobb videojátékos rendezvényét a Game City-t.

Tekintettel arra, hogy hétköznap délelőtt voltunk ott, a bejutás nem tartott tovább nagyjából tíz percnél. Amint átléptük a kaput egy elég nagy nyílt rész tárult elénk, ahol különböző sátrak illetve standok voltak felállítva, illetve magyarokkal is találkoztunk.

Elsőként összemértük erőinket a virtuális futballpályán FIFA-18-ban, majd ezt követően, bementünk az épületben és megmérkőztünk a Dragon Ball FighterZ demó verziójában.

A szimulátorok szerelmesei sem unatkoztak a rendezvényen, tekintve, hogy kilehetett próbálni a jövőhéten érkező Gran Turismo Sport-ot, akár PlayStation VR headsettel is, jelen volt még a Project Cars 2, illetve a Microsoft részlegnél tehettünk pár kört a Forza Motorsport 7-ben Xbox One X-en 4k felbontásban vagy akár bivalyerős számítógépeken is.

Szintén a Microsoftnál találtuk meg az egyik személyes kedvencemet az Assassin’s Creed: Origins-t, legnagyobb bánatomra, csupán két küldetést lehetett teljesíteni az ott lelő buildben, illetve számomra kicsit furcsa volt, hogy nem One X-en futott a játék, hanem gépen Xbox kontrollerrel, de ez az élményből természetesen nem vett el. Ezt követően visszatértünk a Sonyhoz ahol elvittük egy próbakörre a Detroit: Become Human már korábban bemutatott demóját, azonban német nyelvtudás hiányában a döntések teljesen véletlenszerűen lettek meghozva, és ennek függvényében, mondhatni a végeredmény nem sült el túl jól. Ugyanitt bárki számára elérhető volt a Monster Hunter World illetve a Far Cry 5 is.

A rendezvényen külön odafigyelnek minden korosztályra, külön 18+ zónák vannak kialakítva ahova csak a személyi igazolvány bemutatását követően kapott karszalaggal lehet bemenni, illetve van egy rész, amit külön a fiatal korosztály számára hoztak létre, akiknek itt lehetőségük van játszani a Cuphead-del egyedül vagy akár kooperatív módban, versenyezhetnek a Forza Motorsport 7-ben vagy akár különféle Kinect-es játékokkal is elüthetik az időt.

Egy másik hatalmas teremben, megtalálható volt a Nintendo akiknél stratégiázhattunk a Mario+Rabbids Kingdom Battle-ben Nintendo Switch-en, ezen felül játszhattunk 3DS-sel is, de a legnagyobb durranás a Super Mario Odyssey volt, ráadásul a rendezvényre még maga Mario is ellátogatott teljes életnagyságban.

A kártyajátékok szerelmesei sem unatkoztak, hiszen nekik elérhető volt a Hearthstone: Heroes of Warcraft, illetve aki elég bátornak és ügyesnek érezte magát az kihívhatta a hatszoros német bajnokot FIFA 18-ban értékes nyereményekért.

A nap lezárása képpen visszatértünk a történelem legpusztítóbb eseményéhez a II. Világháborúba, és lejátszottunk két kört a november elején érkező Call of Duty: WWII keretein belül.

A rendezvény ezen a hétvégén még bárki számára elérhető egészen vasárnap estig, és a belépés teljesen ingyenes, így akit érdekel a videojátékok csodálatos világa, és nincs programja az elkövetkező két napban, annak bátran merem ajánlani, hogy látogasson ki a Game City-re, mivel garantáltan nem fog csalódni, és egy felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb.

Kattints ide a további képekért!

Translate »