Oldal kiválasztása

Somic G941 Fejhallgató – Hardverteszt

Somic G941 Fejhallgató – Hardverteszt80% XP80% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Sok fejhallgatót használtam már az évek során, volt fülbe dugható és rendes gamer headset is. Egészen eddig a Hyper X Cloud II-es volt a kedvencem, hisz ár-érték viszonylatában egy tökéletes eszköznek számított. Ám most a (szerintem) legjobb fejhallgató címét elveszítheti, méghozzá nem más javára, mint a Somic G941-es headset.

Miért mondom ezt? Nos a Hyper X-fülesek minősége vitathatatlan, bármelyik szériához is nyúlunk, elégedettek leszünk, de ez rengeteg gyártó termékére elmondható. Viszont attól, hogy ez ismert, az emberek nagyobb bizalommal választják. Pedig attól, hogy valaminek nem ismert a neve, még lehet minőségi. Nemrég készítettem a Game Sir G4s kontrollerről tesztet, ami mobilokhoz is tökéletesen használható, és simán felér a PS4 vagy XBOX One kontrollereihez. Pedig egészen eddig nem is tudtam arról, hogy létezik.

Így hát, mivel a kontroller is kellemes meglepetés volt, miért is ne próbáljunk ki valami újat más területen? A fejhallgató egy tökéletes választás volt erre, hiszen a hangzás a játékok legfontosabb részei közé tartozik. Így ha itt is meg tud győzni a kevésbé ismert gyártó, akkor beigazolódik, hogy nem csak az ismertség számít.

SOMiC G941 headset

Hangszórók: A fejhallgatónk 7.1-es többcsatornás technológiával van ellátva, mely lehetővé teszi, hogy pontosabban be tudjuk mérni, honnan is halljuk a hangot.

A külső hangkártyánk lehetővé teszi, hogy 20 Hz-től egészen 20 kHz-ig változzon a a hangtartomány, így biztosítva a lehető legjobb élményt.

A párnák a hangszórókon ugyan kényelmesek, ám sajnos nem eléggé hangszigeteltek. Az átlagos hangerőn használva még beszűrődnek a hangosabb dolgok.

Mikrofon: A rögzített hang tiszta és érthető, nem recseg, és egy gombnyomással némítható.

Az elhelyezése nem újdonság, a fülhallgató bal oldalához van rögzítve, ahol fel-, illetve lehajtható, így biztosítva, hogy ne legyen útban, ha nincs rá szükség. Sajnos nem lehet le-, illetve visszacsatolni, és mivel USB-vel használható csak, érdemes a számítógépünknél lenémítani, ha más mikrofont használunk.

Szerkezet: Az eszköz burkolata műanyagnak érződik, ám annál kicsit talán keményebb, a tetején található merevítők túl könnyűek és „gyengék”, így én úgy sejtem, alumíniumból lehetnek, ám ezt nem tudom biztosan megerősíteni.

Az oldalakon található LED aktiváláskor pirosan kiadja a gyártó logóját, ez pedig nagyon „cool” kinézetet biztosít viselőjének, csak úgy lehetne menőbb, ha az aktuális hangok ritmusára villogna. De az már nem férne bele ebbe az árkategóriába.

Ezek a legfontosabb részletek a fejhallgatóról, minden más információt, illetve tudnivalót az alábbi videóban megtudhattok, ahol átfogóbban megnézzük, mit is tud, és hogy milyen is valójában. Az eszköz fekete és fehér színben is elérhető, mindkettő tökéletesen illeszkedik egy igazi gamerszobába, úgyhogy ha éppen új fülesre van szükségetek, látogassatok el a Gear Best oldalára, és rendeljétek meg!

Értékelés

80%

Összefoglaló A minősége tagadhatatlan, de vannak vele apróbb problémák, mint például a gyenge szerkezete és a jackcsatlakozó hiánya, ám mindezek ellenére is egy olyan fejhallgató marad, ami teljes mértékben megéri az érte kért pénzt.

80%
Translate »