Oldal kiválasztása

Őszi Mondocon beszámoló

Őszi Mondocon beszámoló
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Október 7-8-án rendezték meg az idén az őszi Mondocont. Az első nap tudtam kint lenni, arról tudok nektek mesélni, ha nem lett volna szerencsétek most kilátogatni a rendezvényre.

Szokás szerint nagyon sok látogató volt, ami persze jó, hiszen továbbra is dübörög az esemény, és van jövője annak, hogy a japán-, anime-, videojátékos-közösség közösen tudjon szórakozni.

Programok terén volt most is minden: VR-kipróbálási lehetőség, e-sport-versenyek (Hearthstone, LoL stb.), még meg nem jelent játékok kipróbálása, cosplay-verseny, amw-videók, karaoke, Just Dance-verseny és még sorolhatnám. Illetve az első Star Wars-verseny.

Ugyanakkor azt picit sajnáltam, hogy mindig ezek vannak, és kicsit egysíkúnak lehet néha már érezni a dolgokat. Kéne valami újdonságot belevinni, például a pankrátorműsor jópofa volt korábban, az pedig pont nem volt most. Nyilván nehéz egy ekkora méretű rendezvényt megszervezni, és kitalálni a dolgokat, így nem ítélkezem: félreértés ne essék, le a kalappal előttük, hogy ennyi év után is van ereje a szervezőknek összehozni az egészet.

Volt sok árus is: plüssöket és egyéb kis cuki dolgokat árulóktól kezdve kardokon át minden, ami szem-szájnak ingere. Rengeteg lehetőség volt étvágyunkat és szomjunkat is csillapítani, voltak teák, sushik stb. De ezt talán a rendszeres kilátogatóknak már nem is kell külön megemlíteni.

Este pedig volt egy kemény koncert is, hiszen most már mondhatni szokássá vált, hogy egy japán bandát sikerült leszervezni, akik ez alkalommal egy aranyos lányokból álló, ámde zúzós együttest jelentettek.

Összességében tehát a rendezvény hozta az elvárt színvonalat, ám lassan talán ideje lenne egy kis megújulásnak is.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »