Oldal kiválasztása

Beat The Game – Játékteszt

Beat The Game – Játékteszt80% XP80% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Worm Animation által kiadott Beat the Game egy érdekes indie próbálkozás. Témáját tekintve egy zenés kalandjáték, az érdekesebb fajtából.

A szürreális világban botorkálva egyetlen célunk nem más, mint a pályán elrejtett hang-foszlányok megtalálása. Főszereplőnk noha névtelen és néma, úgy kezeli a keverő-pultot, mint Hajas Laci a fodrász ollót, így a megtalált hangokat felhasználva, saját zenéket komponálhatunk, melyek technikailag a játék aláfestő zenéjét is szolgáltatják. Ezeket a pályán többé-kevésbé jól elrejtve találjuk, esetenként későbbi időpontban kell visszalátogatnunk az adott helyszínre, egy idő után magától értetődik mit is kell csinálnunk. Találhatunk különféle tárgyakat is, ezeket főhősünk az előre megadott helyen magától aktiválja, így nincs rá szükségünk, hogy a menüben kombinálgassunk órákig. A felület rendkívül egyszerű és letisztult, sok panaszunk nem lehet ezzel kapcsolatban.

A játék több jelölést is kapott művészeti stílusáért és bizony nem véletlenül. Grafikai téren bizony elég egyedi világgal van dolgunk, leginkább talán a Tim Schafer által alkotott Psychonauts ugorhat be róla. Már a képekből is süt a hangulat, játék közben pedig még szebb a látvány, amit a mostani trendeket követve, akár 4K-ban is élvezhetünk! Kár, hogy a bejárható terület minimális így nem sokáig élvezhetjük!

Ami fájó pont a játékkal kapcsolatban, hogy rettentő rövid, alig 1 óra alatt a végére érhetünk, ha ügyesek vagyunk és emiatt bizony nulla az újrajátszhatósági értéke. Ha akciósan kifogjátok, érdemes tenni vele egy próbát, de a jelenlegi teljes áron, nem tudom teljes szívből ajánlani, hacsak nem elégedtek meg a rövid szórakozással és egyedi látványvilággal. Ennél többet sajnos nem képes nyújtani.

 

Értékelés

80%

Összefoglaló Rövidsége ellenére is emlékezetes és kimondottan hangulatos indie kalandjáték, mely mindenkinek szerezhet egy kellemes órát.

80%
Translate »