Oldal kiválasztása

Pro Evolution Soccer 2018 – Játékteszt

Pro Evolution Soccer 2018 – Játékteszt85% XP85% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Futball rajongóként mindig nagyon várom a szeptembert, hogy kezemben foghassam a sporthoz kapcsolódó aktuális játékokat, ezért is majd kiugrottam a bőrömből, mikor megtudtam, hogy én tesztelhetem az idei Pro Evolution Soccert.

A menübe belépve elég szép kis felhozatal tárul elénk. Lehetőségünk van egyszeri offline és online mérkőzéseket vagy teljes szezont lejátszani, de ezen kívül ismét megkaptuk a Become Legend névre keresztelt játékos karrier módot és a Master Legaue nevezetű menedzser módot is, ezentúl játszhatunk kedvenc klubunkkal a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában vagy akár az ázsiai országok Bajnokok Ligájában, illetve a MyClub sem maradhatott ki, ahol csapatunkat kell felfejlesztenünk ismét. Újdonságképpen kaptunk egy 3v3 co-op módot ahol a gép segítségével játszhatunk egy online ellenfél ellen, illetve egy nagy visszatérőt is köszönthetünk a Random Selection jegyében. Itt maximum négy csapatot választhatunk ki (ennél lehet kevesebb), ahol a játék ezen együttesek játékosaiból állít elő nekünk egy gárdát véletlenszerűen.

A PES sorozatra mindig is jellemző volt az aprólékosság, ami ezúttal sem maradt el. Nem elég , hogy lehetőségünk van egy mérkőzés előtt beállítani az időjárást vagy az évszakot, de még akár a fű hosszát is megszabhatjuk, aminek következtében a labda máshogy fog viselkedni a gyepen. Külön tetszett még hogy a fejlesztők ismét kicsit csiszoltak a játékmeneten a még élethűbb élmény érdekében, ezúttal már jobban kijönnek a játékos értékelések, például Messivel sokkal könnyebb elvezetni a labdát a játékosok között, mint mondjuk egy kisebb ratinggel rendelkező arany vagy fekete kategóriájú focistával. Kiemelendőek még olyan kis finomságok, hogy ha az ellenfél vizes füvön lövőcselt csinál a mi játékosunk néha elcsúszik vagy egy hatalmas, remekül helyezett bomba gól előtt a kapusunk nem mindig vetődik el, néha csupán a szemével követi amíg a labda betekeredik a hálóba.

 

A játékmenet nagyon részletgazdag, a grafika lehengerlő, az arc- és mozgás animációk már-már teljesen élethűek és a játékban lévő hangok is teljesen rendben vannak, de a menüben található zenék ismételten mindent visznek, egyszerűen zseniális, hogy a KONAMI milyen felhozatalt tudott ismét belesűríteni a játékba. Ezúttal lesz Bruno Mars, The Chainsmokers vagy Linkin Park csak, hogy néhányat említsek.

Azonban a játék nem tökéletes. Két nagyobb negatívumot sikerült felfedeznem. Az első, hogy még mindig rengeteg a licenc probléma , amit otthon lehet orvosolni eredeti bajnokságok, csapatnevek és címerek beimportálásával még konzolon is, azonban ez egy elég hosszadalmas és macerás folyamat. A másik negatívum engem picit jobban zavart. mégpedig, hogy a meccskereső funkció elég sok ideig dolgozik, alapvetően nagyjából 25-30 másodpercbe telik csak az, hogy a játék megvizsgálja megfelelő-e az internetkapcsolatunk a többszemélyes móka indításához, majd ezt követően átlagosan 1,5-2 percet keres mire ellenfelet talál, és ez a sokadik mérkőzés után elég frusztráló tud lenni.

 

Értékelés

85%

Összefoglaló A Pro Evolution Soccer 2018 közel sem lett egy tökéletes alkotás, azonban gyönyörű, tartalomban gazdag és ami a legfontosabb nagyon szórakoztató, úgyhogy idén is jár a piros pont a KONAMI-nak, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy az EA Sports milyen válasszal tud majd előrukkolni, a kicsit több mint, egy hét múlva érkező FIFA 18-cal.

85%
Translate »