Oldal kiválasztása

Rogue Aces – Játékteszt

Rogue Aces – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az összesen két főt számláló Infinite State Games harmadik játéka egy 2D-s árkád repülős lövölde. Őszintén szólva első betöltéskor nem sok jót vártam, de az egyszerű külső tartalmas és kellően szórakoztató játékot takar.

Egy rövidke tréning és pilótánk kiválasztása után, egyből a mély vízben találjuk magunkat és gyakorlatilag innentől nincs is más dolgunk, mint a procedurálisan (vagyis előre meghatározott szabályok alapján, ám mégis véletlenszerűen) generált pályákon az egymást követő random küldetéseket teljesíteni és bezsebelni az értük járó tapasztalati pontokat, melyek a gépünket erősítik. Így a játék elején lévő gyenge kis gépünkből, kellő játékkal impozáns kis vasat fejleszthetünk. A klasszikus „side-scrolling” játékmenetet annyiban variálták meg, hogy itt nem csak egy irányba repülhetünk, hanem oda-vissza. Küldetéseket leadni/felvenni is csak az anyahajón tudunk, vagy az elfoglalt bázisokon. Itt egyből meg is szerelik gépünket, feltankolják, sőt, fegyvereink is újratöltődnek. Ezekre pályák közben maximum az ellenséges gépek levadászásával van lehetőségünk, ilyenkor esetenként ejtőernyős csomagok hullanak, melyeken átrepülve aktiváljuk őket, ez lehet páncél, vagy akár lőszer is.

Minden menetet egyetlen élettel és három géppel kezdünk. Ha kilőnek alólunk egy gépet, katapultálás és ejtőernyő nyitás után az anyahajón találjuk magunkat a következő gépben. Ha nem sikerül ernyőt nyitni akkor Game Over, megkapjuk a tapasztalati pontjainkat és irány a főmenü. A küldetések egymást követik megállás nélkül így gyakorlatilag első halálig vagy megunásig játszhatunk, így a változatosság garantált.

Igazából ez egy érdekes próbálkozás. Az irányítást szokni kell az elején, de aztán ahogy játszunk és kisérletezgetünk, rengeteg apróságra jöhetünk rá, például arra is, hogy kellő ügyességgel egy ellenséges gépbe is átugorhatunk vagy lőszert spórolandó, talajközelben maradva a propellert is használhatjuk ellenségeink irtására. A grafikai körítés inkább kellemes, mint szemet gyönyörködtető, a régi 16 bites korszakra emlékeztet leginkább. A zenék és a hanghatások is ezt erősítik, tisztára a 90-es évek hangulatát árasztja.
A műfaj szerelmeseinek érdemes kipróbálni, PS4, PS Vita, sőt Switch platformokon is, utóbbi kettőn akár út közben is! Ez pont az a játék amivel akár 10 percet is el lehet szórakozni egyszerre, de aki akar az órákat ölhet bele.

Translate »