Oldal kiválasztása

Godzilla II. – a romok királya – filmkritika

Godzilla II. – a romok királya – filmkritika60% XP60% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Láttatok már olyan filmet aminek rossz a sztorija? És olyat, aminek több is van, de egy egész sincs? A Godzilla második része alapvetően 5 évvel azután játszódik, hogy az emberiség megtudta, mégsem ők állnak a tápláléklánc csúcsán, hanem gigászi szörnyek, úgynevezett Titánok.

A film jelenségeit alapvetően 2 szálra bonthatjuk szét: gigászok élvezhetetlen csatája és a ellentmondásokkal teli emberi sztori

Az első a szörnyek Mortal Kombat tornája, amiben Föld körüli bunyó maratont tartanak és lerombolnak mindent, mert ezt hiányoltuk az első részből. Godzilla nagy nemezise Ghidorah (aka Zapdos) és a többi titán tehát pusztításba kezd a Földön. Érdekes, hogy a titánoknak kevesebb, mint a felét láthattuk, pedig pontos számukat is említik a filmben. Megtudtuk azt is, Godzilla hogyan tudja kigyúrni magát pár perc alatt, és hogy pokemon trainer nélkül is képes új támadásokat elsajátítani.

A másik szál alapvetően (emberi) főszereplőinkről szól, ahol megint egy szétszakított család áll a középpontban. Az embereink problémái érzékelhetően nem olyan fontosak, mint az, hogy a Titánok éppen megtizedelik az emberi populációt. Ennek ellenére ugyanolyan, ha nem nagyobb súlyozással látjuk ezt viszont a mozivásznon.

Viszont hozzá kell tenni, hogy a 2 órás film sztoriját amúgy össze tudnánk foglalni 5 mondatba, és mivel az egy csöppet se izgalmas, ezért mindegy lenne ha nem lenne. Bár tudom, hogy az ilyen fimeknek nem az a lényege, hogy olyan sztorit adjanak a nézőnek, amin heteket gondolkozik, azért az előforduló egyetlen egy csavart (ami inkább kettő) jobban elmondhatták volna. Engem a filmben két dolog zavart nagyon. Az első, hogy ahogy hangsúlyozzák többször a filmben, a gigászi állatok radioaktívak – sőt a végén nagyon nagyon – viszont olyan mintha egyetlen egy szereplőn kívül mindenki immunis lenne rá. Mondjuk nem értem, hogy akkor miért azt az egy valakit kellett kitenni az egyik részben óriási sugárzásnak. A másik az idő. Lehet csak én éreztem azt, mintha a film nagy része csak pár napon át tartott volna, viszont ezalatt a pár nap alatt az egész Földet bejárták harcolni. A végén pedig külön nem értem, a pár percből hogy csináltak negyed órát.

Oké, túl sokat vártam a sztoritól, ez egy csitt-csatt szörnyes, rombolós film, nem ez a lényeg. A vetítésen választhattunk az IMAX 3D és a ScreenX között. Mivel utóbbi 2D ezért úgy döntöttünk, inkább a 3D érdekel minket, mivel – gondoltam – egy szörnyes filmben nagyon jól lehet a 3D. Továbbra is így gondolom, viszont Godzilla II-ben ez nem sikerült. Azt nem mondom, hogy rossz volt a látvány, viszont mivel szinte minden rész viharban játszódott ezért ami még jó is lehetett volna, az semmilyen se volt. Ami nagyon megmaradt, mert legalább háromszor láttuk, az a helikopter propellere közelről távolodva. Szerintem amúgy a filmben a hang se volt rendben,olyan helyeken is brutál hangos volt, ahol nem volt erre szükség. Tudom, hogy szörnyes filmekben fontos a nagy hang, de ez szerintem sok volt.

Összefoglalás: Ha nagyon unatkoztok és felesleges párezer forintotok, akkor nézzétek meg mert picit látványos a 3D-s mozivásznon. Viszont ha majd lesz a TV-be, csak ezért ne maradjatok fent. (kivéve ha otthon van óriási 3D-s képernyő, esetleg projektor és extrém hangrendszer)

Értékelés

60%

Összefoglaló Elég gyenge sztori, elfogadható - néhol kifejezetten jó - effektek. A 3D technológiát a szörnyek helyett a helikopternél használták szinte csak.

Godzilla II.
60%
Translate »