Oldal kiválasztása

Gamdias Hermes P3 RGB – Gamer billentyűzet teszt

Gamdias Hermes P3 RGB – Gamer billentyűzet teszt95% XP95% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Már elég sok, kifejezetten gamereknek eszközöket készítő cég van, hogy például talán az egyik legismertebbet említsem csak, ott a Razer. A Gamdias egy új piaci szereplő, pár éve alakultak csak, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy bőven van bennük potenciál. Készítenek egértől székeken át mindent, még hűtést is az asztali gépekhez, amik szintén RGB fénnyel villognak, hogy még látványosabbá tegyék a felszerelésünket.

Visszatérve a Hermes P3-ra. Ez egy mechanikus billentyűzet, tehát van hangja minden billentyűlenyomásnak, ellenben valamivel kicsit halkabb, mint a többi ilyen billentyűzet (azért nem sokkal). Az RGB miatt 16,8 millió féle színből lehet választani, hogy milyen fényekben pompázzon nekünk este a billentyűzet. Fontos megjegyeznem, hogy nem csak egy színnel tud világítani és egy beállítással, hanem a Hera nevű alkalmazásukkal (weboldalukon letölthető és könnyen kezelhető) számtalan beállítással lehet szórakozni: egyszerre több színben világítson balról jobbra fixen, ezek hullámként egyik irányból a másikba mozogjanak (a sebességét a mozgásnak és a fényerőt mindig lehet állítani), körcikként körbe, oda-vissza ellentétesen, csak azok a billentyűk világítanak fel, amelyeket lenyomunk (ennek két módja is van), a lenyomott billentyűtől körbe „robbanásszerűen” felvilágít a többi, majd kialszik (tehát ha sok billentyűt nyomunk le egymás után, rengeteg össze-vissza világítást eredményez), különböző szektorok különböző színnel világítsanak folyamatosan, beállíthatjuk mi magunk, hogy csak melyik billentyűk világítsanak és milyen színekkel (például én egy játékhoz csak azokat a billentyűket állítottam be világításra, amiket használtam) és még sorolhatnám a lehetőségeket.

A billentyűk alacsonyabban vannak az átlagosan megszokott mechanikus billentyűzetek gombjainál: 5 mm helyett csak 3 mm távolságra van, hogy lenyomjuk. Így a készítők azt állítják, hogy ez a leggyorsabb billentyűzet, és ez komoly előnyt jelenthet kompetitív játékoknál (pl.: LoL).

Hat különböző profilt és 12 beállítást lehet egyszerre tárolni, amelyek között könnyen lehet váltani. Több makrógombbal rendelkezik, és Fn billentyűk is vannak, mint egy laptopnál, tehát rengeteg dolgot tud egyszerre kiszolgálni ez a billentyűzet.

Felépítését tekintve szimpla és szép, a világítása napközben is jó, de este egyenesen gyönyörűen pompázik. Korábbi verziónál annyi hiba volt, hogy nem került numpad a billentyűzetre, itt szerencsére nincs ilyen probléma, mert van rajta az is. A kábel hossza kényelmes, 1,5 méter, annyit sajnálok csak, hogy szimpla műanyag borítású, nem pedig erős szövet (branded), de elhanyagolható hiány, cserébe a készítők 50 millió billentyűleütést ígérnek, hogy annyit biztosan kibír, ami azért elég sok. De nyilván ez nem azt jelenti, hogy ezt elérve egyből cserélni kell majd. A billentyűzet maga műanyag alul és körbe (a kerete), de a tetején, a billentyűk alatt fémlap van, ez biztosítja a strapabíróságát, a fényt jobban kiemeli, illetve nem tud koszolódni sem, mert nincs hová beesni alulra a morzsának, pornak stb. Egyszerűen egy mély levegővétellel (:D) vagy sűrített levegővel könnyen tisztítható.

Játék közben is nagyon kényelmes volt a használata, a világításról már többször írtam, illetve nem is zavar játék közben, kellemes, de ha zavarna, két gomb lenyomásával állítható a fényerő bármikor (akár kikapcsolható rögtön).

Az alábbi hazai forgalmazóknál lehet itthon megvásárolni a terméket: http://www.gamdias.com/hungary-en-gb

Értékelés

95%

Összefoglaló Összességében a Hermes P3 egy kitűnő gamer billentyűzet lett a Gamdiastól, bátran merem ajánlani mindenkinek a beszerzését, mert top kategória és ár-érték arányban is jó.

95%
Translate »