Oldal kiválasztása

JBL Go – Hardverteszt

JBL Go – Hardverteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kicsi a bors, de erős. A mondás a JBL legolcsóbb és legkisebb Bluetooth-hangszórója esetében különösen igaz.

A JBL neve talán nem ismeretlen az audiofil kategóriába sorolható olvasóink körében, éppen ezért a 8 ezer forintos áron, 8 különböző színben megvásárolható, beépített akkumulátorral rendelkező, vezeték nélküli (Bluetooth-) hangszórójukra elsőre furcsán tekint a tájékozott vásárló. Aztán elolvassa a vásárlói értékeléseket, és még jobban megdöbben, hiszen mindenki arról számol be az interneten, milyen fantasztikus hangzást tud nyújtani a JBL Go. Éppen ezért úgy döntöttünk, mi is teszünk vele egy próbát!

Amit pedig tapasztaltunk, az tényleg megdöbbentő. A kis doboz fantasztikusan tiszta hangot képes kiadni magából, így szinte az összes rajta lejátszott zeneszám dalszövege kristálytisztán érthető és kivehető. A mélyhangokkal sincs baj, kellően öblösen szól minden a basszustartományban, csak érdemes neki egy kicsit nagyobb kakaót adni, ugyanis halk zenelejátszás mellett nem érvényesül eléggé a hatás. Hangerőből pedig van bőven, a 3 W-os hangszórója ugyanis nem csupán egy szobát, de akár egy kisebb termet is képes betölteni a hangzásával.

Persze, azért vannak korlátok, főleg egy ilyen olcsó és kicsi hangszóró esetében. Extrém nagy hangerő esetén befigyel egy kis torzítás, de normális használat mellett ez garantáltan nem fog előfordulni. Aztán pedig hiába tiszták a magashangok, a mélyhangok öblössége olyan, mintha egy kisebb műanyagdobozból szólnának – ami nem túl meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy tulajdonképpen egy akusztikailag profin kialakított műanyagdobozból érkeznek. A beépített akkumulátor 5, nagyon max. 6 óráig bírja egy töltéssel, ami az átlagos használat mellett nem jelent majd hátrányt, ahogy a Bluetooth korlátozott hatótávolsága sem (5 méteren túl már előfordulhatnak problémák, és ha a lejátszóeszköz és a hangfal közé fal kerül, akkor jelentősen lecsökken ez a távolság).

Cserébe viszont kapunk egy, az átlagosnál sokkal jobb hangzású, hordozható hangszórót utazáshoz, vagy kábelektől mentes otthoni zenehallgatáshoz. Ráadásul a JBL Go kihangosítást is biztosít a telefonhívásokhoz (ehhez egy zajkioltásos mikrofon található rajta), és egy jackdugót is elérhetővé tesz a vezetékes eszközcsatlakoztatáshoz. Összességében az alapszintű zenehallgatásban kiváló társunk lesz, ráadásul kedvünknek és berendezési tárgyainknak megfelelően választhatunk a 8 szín közül. Ha pedig olyan zenét hallgatunk (vagy filmet nézünk, pl. telefon vagy táblagép párosítása esetén), amelyben jelentős szerepet kap a vokál és/vagy a magas hangok, egyes profi hangszórókat is megszégyenítő hangtisztaságban lehet részünk.

Műszaki adatok:

  • Bluetooth-verzió: 4.1 (A2DP V1.2, AVRCP V1.4, HFP V1.6, HSP V1.2)
  • Hangszóró: 1 x 40 mm
  • Kimeneti teljesítmény: 3,0 W
  • Frekvenciaválasz: 180 Hz – 20 kHz
  • Jel-zaj arány: ≥80 dB
  • Akkumulátor: Lithium-ion polymer (3,7 V, 600 mAh)
  • Méretek (Ma x Szé x Mé): 68,3 x 82,7 x 30,8 (mm)
  • Súly: 130 g

Értékelés: 7/10

Translate »