Oldal kiválasztása

Friday the 13th: Killer Puzzle – játékteszt

Friday the 13th: Killer Puzzle – játékteszt85% XP85% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Gondolom, senkinek nem kell bemutatnom Jason Voorheest, a Péntek 13 című film főszereplőjét, aki a Kristály-tó környékén szedi áldozatait. Ebben a játékban őt fogjuk alakítani, miközben pályákon keresztül meggyilkolunk mindenkit, majd munkánk gyümölcseként kivégezhetjük a legutolsó túlélőt. Az áldozatok vérével megtölthetjük a Bloodlust-méterünket, amivel egy lootládát kapunk minden rank elérésekor. A pályák során nemcsak a fejtörőkkel, de különféle csapdákkal, SWAT-osztagokkal, vízzel, tűzzel, CICÁKKAL is meg kell küzdenünk a célunk eléréséhez.

A játékmechanika egyszerű: Jason egy vonalban mozoghat; ha ütközik egy áldozattal, akkor meggyilkolja; minden áldozat kiiktatása után kivégzi az utolsó túlélőt. A pályán elhelyezett nehezítések mellett még azzal is számolnunk kell, hogy amint meglátja egy áldozat Jasont, akkor sikítva menekül tőle az ellentétes irányba. Ez sok esetben szükséges egy-egy puzzle teljesítéséhez.

A játék az alapanyagra tekintettel véres és brutális. Van azonban egy funkció, amit a beállítások közt átválthatunk, így egy 18+ játékból egy 12+ besorolást kapcsolhatunk, ami a fiatalabb rétegnek sem okoz maradandó traumát. 😛 A kivégzések elég változatosak, és kreatívan animáltak a cuki, kocka formájú karakterekhez képest.

Az alap pályákon kívül 9-10-11. epizódot is vásárolhatunk DLC formájában, ami további pályákat, és testreszabhatóságot ad. Arról nem is beszélve, hogy az ingyenes játék készítőit is támogathatjuk vele. Ezenfelül kapunk egy ingyenes Daily Death módot is, ami egy napi kihívást ad nekünk, melyben egy-egy pályát kell végigvinnünk 13 napon át, és bónusz jutalmat kapunk érte.

<iframe src="//store.steampowered.com/widget/795100/" frameborder="0" width="100%" height="190"></iframe>

Értékelés

85%

Összefoglaló PRO: Egyszerű irányítás, de fokozatosan nehezedő feladványok; jópofa grafika; nagyon jó hangeffektek; segítség Jason anyjának levágott fejétől, amennyiben elakadnánk; ingyenes. CON: Ha végigvittük, maximum a napi kihívás jelent újrajátszhatóságot.

Ki Ki Ki Ma Ma Ma
85%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »