Oldal kiválasztása

Spintires: MudRunner – Játékteszt

Spintires: MudRunner – Játékteszt85% XP85% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ha valaha is arról álmodoztál, hogy milyen jó lehet hajnalban kelni, megrakodni a teherautót farönkökkel és azt a latyakos, sáros úton, eljuttatni a malomba, akkor van egy jó hírem! Megérkezett a Spintires: MudRunner ahol az álom valóra válik, PC mellett immár konzolokon is!

 

A Spintires eredetileg 2014-ben jelent meg, az Oovee Game Studios gondozásában és gyakorlatilag egy fizikára épülő szimulátor volt, ahol egy komplett szovjet géppark felett vehettük át az irányítást, különféle akadályokat és kihívásokat leküzdve, benzinkutakat, garázsokat és fűrésztelepeket feloldva, melyhez egyetlen segítségünk csak a térkép és egy iránytű volt. A most megjelent MudRunner, külön futtatható, nem szükséges az eredeti megléte és ismerete hozzá, noha ha rendelkezünk az eredetivel a Steam könyvtárunkban, akkor olcsóbban vehetjük meg. A játék meglehetős puritánsága senkit ne tévesszen meg, bizony jóval több rejlik benne, mint az elsőre látszik! A nehézségi fokozat, kimondottan magasnak mondható, legalábbis amíg bele nem tanulunk a kezelésbe, ezért is ajánlatos a Tutorial móddal kezdeni a barátkozást!

A kiadó Focus Home Interactive igazából egy hatalmas frissítésként hivatkozik rá, lévén az alapok megmaradtak, de sokat turbóztak rajta: a környezet változott, sokkal több a sáros-latyakos, „hardcore” terület, ahova még a veteránok is szitkozódva gurulnak be, bevezetésre került a napszakok váltása, így már este is próbálkozhatunk, kaptunk egy kiváló sandbox módot az alap 5 térkép mellé, érkezett egy új Kihívás mód, ahol különféle feladatokat kell a megadott géppel teljesíteni, és ezen felül van 13 új jármű, mellyel immár 19-re emelkedett a használható szovjet csodák száma. Minden egyes vasszörny fejleszthető, különféle kiegészítőket pakolhatunk rájuk, melyek segíthetnek minket. Mivel figyelnünk kell a súlyra, üzemanyagra, megpakolhatóságra, állapotra is, egy-egy feladat sikeres teljesítéséhez érdemes járműveinket csatárláncba fűzni és együtt vonulni. A térképen fix helyeken vannak a benzinkutak ahol tankolhatunk (ha nincs plusz üzemanyag-tartályunk), a garázsok, melyeknél kicserélhetjük az adott kiegészítőt, illetve a fűrésztelepek, ahova a fát el kell juttatnunk.

A Spintires: MudRunner online co-op élményt is biztosít, melyben 3 barátunkkal karöltve nevezhetünk be a vad túrára, egymást segítve és támogatva! Bizony erre szükség is lesz helyenként! A PC-sek mod-támogatást is kapnak, persze ez teljesen függ a Steam-es közösségtől is, de már most látható az igény az újabb és újabb tartalomra.

A grafika igazából magáért beszél, nyilván inkább funkcionális, de csúnyának semmiképpen sem mondható. A zene ritka benne, mint a fehér holló, viszont a hanghatások nagyon ott vannak, kimondottan jó érzés ezeket a böhöm gépeket hallgatni! Amire viszont igazán büszkék lehetnek a fejlesztők az tényleg a fizikai rész: az agyonpakolt járművek bizony könnyebben belesüllyednek a sárba, mint könnyedebb társaik, a folyókon kész kihívás átjutni, a sebesség is hihető, bár nem tartom magam szakértőnek a témában. Erőteljesen alapoztak erre a rendszerre a srácok és nem is véletlenül, itt bizony tényleg kihívás egy darabban megérkezni a célállomásra, nincs idő-visszatekerés, meg checkpoint!

Az egyetlen probléma talán a monotonitás, könnyű ráunni az oda-vissza kocsikázásra két telep között, de hiába, ilyen ez az élet, mi választottuk! A szimulátorok szerelmesei viszont imádni fogják!

 

Értékelés

85%

Összefoglaló Off-road szimulátorok szerelmeseinek bátran ajánlom, de egy próbát a szovjet monstrumok kedvelői is tehetnek vele

85%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »