Oldal kiválasztása

Rebel Cops – Játékteszt

Rebel Cops – Játékteszt75% XP75% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A játék elején megismerhetjük, hogy a kis városunk, Ripton egy Victor Zuev nevű nagyfőnök uralmába került, korrupt rendőrök, stb. Általunk alakított maréknyi rendőr csapat elhatározta, hogy saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és leszámolnak a rosszfiúkkal. A This Is The Police 2-től eltérően, itt nem annyira a sztori kap hangsúlyt, hanem a különböző taktikai bevetések. Hogy még tovább nehezítsük a dolgot, szinte mindig alulfelszereltek leszünk, de ennek javításában mellék küldetések segíthetnek.

Minden küldetésben van egy fő objective, amit teljesítenünk kell. Erre 6 embert állíthatunk rá. Amennyiben szükségünk van pénzre is (és elég hamar belátjuk, hogy lesz), akkor a városlakók kéréseit is teljesíthetjük elismerésért, pénzért (vagy ingyen) és felszerelésért. Ezekre nem kapunk bónusz embereket, úgyhogy a kiosztható 6 embert a fő és mellék küldetések között hatékonyan kell elosztanunk. A játék díjazza a térképek felfedezését, így ajánlom, hogy minél több mellék szálat próbáljunk meg elvállalni. Túl sokat sem érdemes viszont, mert amennyiben nem tudjuk teljesíteni, az általában nagyobb büntetés, mintha fel sem vesszük.

A küldetések teljesítése során érdemes a csendes taktikákat előnyben részesíteni. Erre számos opciót kapunk fegyverek és technikák tekintetében. Ez nem jelenti azt, hogy nem ronthatunk be akárhova és lőhetjük lyukasra a gengsztereket, de számomra könnyebb volt taktikusan, egyenként letartóztatni őket, mint lövöldözni és rögtön alert módba kerülni. Felszólíthatjuk a célpontunkat, hogy adja meg magát (százalékos esély van rá természetesen), TASER-rel kilőhetjük vagy leüthetjük gumibottal és onnantól könnyen letartóztathatjuk. Amennyiben a radikálisabb módszert szeretnénk választani, akkor a fegyvereink bármelyikével lelőhetjük. Itt is több lehetőséget kapunk (pl.: fej – instant halál, kéz lövés – nem tud lőni ellenfelünk, stb.).

A küldetéseken használt felszerelésünket lehetőségünkhöz mérten kell minden küldetés előtt szétosztanunk. Gyakori hiba (többször is olvastam), hogy vesznek az emberek fegyvert, de 1. nem vesznek hozzá lőszert, 2. nem adják oda a karakternek a fegyverbe a lőszert és üresen lesz nála. Érdemes minden emberünket lethal és non-lethal fegyverekkel ellátni, de ez teljes mértékben játékstílusunkra van bízva. Szinte mindig kevés lesz a pénzünk, így csak a legfontosabbakat érdemes megvásárolni. Ha valamit nem fogunk felhasználni, azt nem érdemes talonban tartogatni. A tárgyakon kívül karaktereink szintlépéskor képességeket is kapnak, amit két lehetőség közül választhatunk ki (pl.: nagyobb vision range vagy jobb célzás).

Küldetéseink során a térkép felfedezésével „összegyűjthetünk” néhány értékes dolgot (pl.: egy aranyozott öngyújtó, egy maréknyi ékszer, stb.). Ezeket eladva és a küldetéseink jutalmát felhasználva vásárolhatunk magunknak felszereléseket a helyi boltostól. Nem igazán rendőrre jellemző viselkedés, de mindent szedjünk össze, ami mozdítható, mert jelentősen megnöveli a túlélési esélyeinket a belőlük származó bevétel. Amint már említettem fel nem használandó dolgokat ne vásároljunk, mert elég gyorsan elérjük a pénzhiány állapotot a sztori előrehaladtával.

Értékelés

75%

Összefoglaló A játék megtartja az előd grafikai stílusát, és a mély sztorit akcióra cseréli. Egy XCOM 2-féle animáció felgyorsító/skippelő mod számomra nagyon hiányzik, mert hihetetlenül lassúak például a letartóztatási jelenetek. Küldetések során komoly taktika szükséges, de a kockadobás a legjobb tervet is felboríthatja. Aki szeretne egy filler nélküli turn-based akciót, annak nyugodt szívvel ajánlom, de aki ennél többre vágyik, lehet csalódni fog.

75%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »