Oldal kiválasztása

Kő-Papír-Olló országos bajnokság!

Kő-Papír-Olló országos bajnokság!
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Miért is játszunk? Ennek rengeteg oka van, szórakozás kedvéért, hogy kicsit kiszakadjunk a való világból, de van, akit a versenyszellem hajt. Ami a legszebb az egészben az az, hogy több száz módja van, lehet szó videojátékról, társasjátékról vagy egy egyszerű fogócskáról kisgyerekként, az embert mindig leköti és élvezettel tölti el.

Ezt nagyon jól tudja a Gibbon Games csapata is, pontosan ezért szívügyük a régi hagyományos játékok népszerűsítése és magasabb szintre emelése. A havi rendszerességgel visszatérő őrültségeket megszervező csapat októberben sem hagyja cserben az örök játékosokat. A Bújj, bújj zöldág világrekord és a Váraláfutás után folytatódik a Gibbonok legnagyobb összecsapása, az Országos Kő-Papír-Olló Bajnokságsorozat!

Az őszi bajnokság ideje most jött el! Október 21-ét kőbe vésték ollóval, amiről most már papírjuk is van, ráadásul egy családbarát, délután 2 órai regisztráció-nyitással. Tekintettel az időjárás őszi jellegére az eseményt most először fedett pályán, a Temple Bárban tartják, a Nagymező utca 30-ban, ezért itt már nem mindenkinek fognak beválni a szabad téren kigyakorolt technikák. Viszont, ha már fedél alatt tartják, úgy döntöttek, egy fedél alá hozzák a versenyszellemet a jó hangulattal, ezért Dumaszínházas műsorvezető, Valtner Miklós a technika segítségével igazi show-kíséretet kap, ami után valóban bajnoknak érezheti magát, aki jól végzi a papírmunkát.

A versenyzők természetesen most is ingyen jelentkezhetnek, amire az esemény Facebook oldalán (https://www.facebook.com/events/2070773039822515/) biztosítanak online regisztrációs lehetőséget is, hogy biztosan beférjenek a korlátozott, 128 fős létszámba. Ugyanakkor az ingyenes jelentkezés ellenére továbbra sem csak a dicsőség gazdagítja majd a bajnokot, értékes ajándékokkal is szeretnék megruházni a Temple Bár, a Comedy Central és a Reflexshop felajánlásával. A Gibbon Games pedig országos szinten is dolgozik azon, hogy a Kő-Papír-Olló legitim, elfogadott sportág legyen az emberek szemében, így mára egyre több helyen mondhatja el magáról büszkén, hogy benne van az ország tíz legjobbjában.

De miért pont Kő-Papír-Olló?

A játék hagyományai a 18. századra nyúlnak vissza, amikor még Janken néven játszották Japánban. Ők guu-paa-chokit mondanak, de az eredmény ugyanaz. Egy látszólag egyszerű, mégis egy mára sokak számára sorsdöntő játék. Ezt legjobban az a példa érzékelteti, amikor 2005-ben egy Japán üzletember Cézanne, Picasso és van Gogh gyűjteményét annak az aukciós háznak adta, amelyik a legjobban teljesített egy általa megrendezett Kő-Papír-Olló versenyen. És ugyan a játék alpavetően egyszerű, az évszázadok során hatalmassá nőtte ki magát. Egyre több és több elemet raktak bele. míg a végén egy fejből már nem is követhető háló alakult ki.

Először még nem volt túl sok plusz elem benne…

Persze a kéztartások neve közben változhatott, de a lényegük ugyan az volt…

És végül már olyan figurákat is hozzá adtak, amivel elérték a több, mint száz kombinációt, és sokra közülük 2 kézre volt szükség.

De természetesen nem kell megijedni, a Gibbon Games rendezvényén a szokványos szabályokkal zajlik a verseny.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »