Oldal kiválasztása

Igazi VR-élmény bárkinek! – Bad Chicken VR Club

Igazi VR-élmény bárkinek! – Bad Chicken VR Club
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

2017. szeptemberében az oldalon megjelent az első VR-ral foglalkozó bemutatónk, ez nem más volt, mint a Paranormal Aktivity vr-játék. Mert ugye mivel mással kezdenénk, mint egy horrorral…? Azóta nagyon sok tesztünkkel, beszámolónkkal és néhány végigjátszásunkkal is találkozhattatok, mostantól pedig ez még több lesz, ugyanis legújabb partnerünk a Bad Chicken VR lehetőséget ad nekünk, hogy ne csak PS VR, de HTC VIVE-ra készülő játékokat is tesztelhessünk. Ez persze nekünk nagyon jó hír, de nektek még jobb, hiszen innentől kezdve rendszeresen lesznek Vive-os tartalmak, hírek a vr világából és nem utolsósorban nyereményjátékok! Ahol vr-élményt és egyéb nagyszerű díjakat szerezhettek.

De milyen a hely? Nos, pont olyan, mint amit elvárhat az ember, valahogy mégis benne van az a kis plusz.

Kezdjük a berendezéssel: 5 HTC VIVE áll a vendégek rendelkezésére, amiken akár együtt is multizhatnak a barátaikkal. Volt szerencsém megnézni, milyen az Arizona Sunshine horda módja úgy, hogy egy légtérben vagyunk. És meg kell mondjam, jobb, mint ha online lennénk. A boxok elhelyezése nagyon ötletesen lett kialakítva, amiért minden elismerésem a játékmestereké, ugyanis a Vive kamerái infrával kommunikálnak egymással, és nem megfelelő elrendezés esetén beleszólhatnak a másik eszköz működésébe, ha túl közel vannak egymáshoz, ám erre egyáltalán nem volt itt példa.

És ha már a játékmestereknél tartunk, bármelyikőjük is legyen „porondon”, biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben vagyunk, fel tudják mérni, mi lehet jó játék a kezdőknek, értenek a játékokhoz, így ha bármilyen kérdésünk van, választ kapunk rá, és tudnak tippeket adni a haladóknak. Mindez igazából alapelvárásnak tekinthető szerintem, viszont mindemellett jó fejek, segítőkészek, türelmesek, továbbá nemcsak a játékok és a vr terén igazi mesterek, de az emberekhez is nagyon értenek. Nagyon kellemes élmény volt az első találkozás és látni, hogy milyen a kiszolgálás náluk, függetlenül attól, hogy valaki visszatérő vendég, vagy újonc, esetleg kíváncsi amatőr, az 5 csillagos élmény garantált.

Persze a profi kiszolgálás nem elég a tökéletes élményhez. Ehhez a játékok is kellenek, és azt kell mondjam, hogy e téren sem szenvednek hiányt, van néhány játék, ami még beszerzésre vár, de folyamatosan bővül a paletta, és a jelenleg elérhető választék sem gyenge.

Feljebb említettem már az Arizona Sunshine-t, ami az egyik legjobb zombi shooter vr-ban jelenleg. És 4 fő játszhatja egyszerre, aztán ott van a május elsejével megjelent Beat Saber, ami egy ritmusjáték fénykardokkal, szerintem ennél többet nem is kell erről mondanom. Ott a Superhot, a Raw Data, a Job Simulator, a Serious Sam, ami hasonlóan lendületes, mint a DOOM VFR és még sok-sok más játék.

Hozzáértő csapat, nagyszerű felszerelés és nagy választék a játékok terén, egyetlen egy dolog teheti tönkre ezt a hibátlan összképet, az elhelyezkedés.

De ennek sem fog sikerülni, mert a hely megközelíthetősége egyszerű és gyors. A Nyugati pályaudvartól és a Jászai Mari tértől egyaránt 5-5 perc sétára helyezkedik el, és egyáltalán nem kell hozzá kutakodnunk, hogy merre lehet, ám tény, hogy figyelnünk kell a címhez közeledve, mert sajnos egyelőre még nincs kint semmilyen feltűnőbb jelzés, hogy megérkeztünk, kivéve egy nagy plakátot, amit sajnos 2 reklámplakát közvetlenül felette picit háttérbe szorít.

Erre rá is kérdeztem, hogy miért nincs itt egy hatalmas csirkefej VR-ban? Amire azt a választ kaptam, hogy már intézkedtek az ügyben.

Be kell valljam, VR-tulajként nagyon ódzkodva álltam hozzá az ilyen VR Clubokhoz. Tetszett az elképzelés, de nem tudtam azonosulni azzal, hogy korlátozott idővel, más helyen játsszak, ám a Bad Chicken VR megmutatta nekem, hogy így még nagyobb élményre lehet szert tenni, hála a multis lehetőségeknek, és a kezdőknek, illetve szkeptikusoknak nem is szabad máshogy kipróbálni, csak egy ilyen helyen!

Ezért ha ti is ebbe a csoportba tartoztok, vagy csak simán érdekel, milyen a virtuális valóság, ne habozzatok, foglaljatok 1 időpontot, és hajrá! Utána írjátok meg nekünk, milyen volt.

Translate »