Oldal kiválasztása

Gamdias Zeus P1 – gamer egér teszt

Gamdias Zeus P1 – gamer egér teszt90% XP90% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Előző tesztemben a Gamdias Hermes P3 billentyűzetről írtam, most pedig megnéztük egy új gamer egerüket is.

A Zeus P1 névre keresztelt egér a korábbi esport egér utódja. Kinézetében egyszerűbb lett formáját tekintve, de ez sem kevésbé gamer egér. Itt a kábel nem műanyagból van, hanem rendes erős szövet borítással, hogy bírja a strapát. A kialakítása viszont egy kicsit felemásra sikerült abból a szempontból, hogy nem teljesen egyértelmű, milyen fogásra tervezték (teljes fogás vagy „madár fogásra”), a görgő egy kicsit lejjebb van, és az alá tették a dpi állításához szükséges két gombot, hogy fel vagy le szeretnénk állítani a dpi-t, és még az alatt van egy kis gomb, ami pedig a hátoldalán szereplő, világító Gamdias logó színét váltja. A bal klikknél van egy kis Zeus logó, és balra a tipikus két gomb. Ezeknél a pontoknál gyengébb a világító csík nappali fényben (konkrétan nem látszik, és csak fehér).

Világítását tekintve már említettem, hogy van egy Gamdias logó a hátoldalán, ezzel nem lehet annyit játszani, a színeket tekintve csak pár lehetőségünk van, és csak az egéren lévő gombbal lehet váltani. Ellenben a Hera alkalmazásnál lehet állítani, hogy folyamatosan világítson vagy lüktessen (itt két lehetőség van, hogy gyorsan vagy nagyon lassan váltson). Ezenkívül még két RGB világító csík kapott helyet az egéren. Az egyik szokásosan fent van, körben, a másik viszont egészen az alján. Ezek szinkronban vannak, és az adott részeknél ugyanúgy világít a két csík.

Rengeteg lehetőséggel lehet itt is babrálni az alkalmazásban, akárcsak a Hermes P3-nál. Itt több millió nagyságú a színtartomány. Egy pár beállítást említek: balról jobbra (vagy fordítva) haladó különböző színek, fix egy szín, lüktető világítás stb. Több szektorra van felosztva a világítás, akár minden szint beállíthatunk különbözőre, ahogy mi akarjuk. A fényerő és a sebesség (ha változó színekről van szó) természetesen itt is állítható.

Felépítését tekintve már említettem, hogy kicsit érdekes, milyen is akar lenni, viszont kiemelném, hogy két oldalt a sima felületére csúszásgátló került, így nem fordulhat elő, hogy ha felemeljük játék közben az egeret, az majd kiesne a kezünkből. Alapvetően kényelmes a használata, játékra is meg általános használat közben is.

DPI-t tekintve hat fokozat van, a maximumot növelték a korábbi egereikhez képest, ez már 12 000 DPI-re képes (én túlzásnak érzem, de akinek kell, van), viszont a legkisebb az 1600 DPI, szerintem inkább kisebb lehetőséget is kellett volna tenni bele. Illetve a készítők 20 millió kattintást ígértek, hogy addig biztosan jó lesz, valószínűleg tovább is bírja ennél.

Az árazása egészen kellemes, ár-érték arányban szintén korrekt terméknek mondom, 13 ezer forint körül van. Az alábbi linken találjátok a magyar forgalmazókat, ha új egérre van szükségetek (http://www.gamdias.com/hungary-en-gb#).

Értékelés

90%

Összefoglaló Összegzésként azt tudom elmondani a Zeus P1-ről, hogy ár kategóriájában egy kitűnő választás azoknak, akik most szeretnének venni egy új gamer egeret. Saját tapasztalat alapján ajánlom, egy jó darabig én is ezzel fogok játszani.

90%
Translate »