A Monster mindig is kitűnt a tömegből mind termékeinek külső megvalósításával, mind pedig hangminőségével, és ez a Turbine esetében sincs másként.

A Turbine csomagolását kibontva egy csomó dolgot kapunk már rögtön. Egyrészt ott van maga a fülhallgató, másrészt jár hozzá két különböző (és jól megdizájnolt) hordtok, számos különböző méretű füldugó, amit a fülhallgatóra helyezhetünk és egy halom dokumentáció. Maga a fülhallgató mikrofonnal, hang- és lejátszásvezérléssel és hívásfogadó gombbal is rendelkezik, ráadásul a kábele a nem összegubancolódó fajtából való. Mivel nálunk senki sem használ iPhone-t, így ezen funkciók egy részét kipróbálni nem tudtuk, csak annyit tudunk, hogy a hívásfogadó gomb Windows Phone alatt képes leállítani és újraindítani a zenelejátszást. Viszont így egyből ki is derülhetett a célközönség, hiszen elsődlegesen az Apple termékeit használók számára készítették a fülest.

A külső számunkra nem volt akkora nagy durranás, mint ahogy azt a Monster kihangsúlyozza marketinganyagaiban, és az volt az érdekes, hogy hiába emelték ki, mennyire egyszerű megkülönböztetni a két oldalt (gyk.: a balt és a jobbat), amíg nem szoktuk meg a színkódolást, addig mindig bogarászni kellett azt a fránya L és R betűt, amit viszont pont oda rejtettek el, ahol az ember nem keresné. Maga a fülbe illesztendő rész elég nagy, és bár kísérleteztünk a különböző füldugaszméretekkel, valahogy nem sikerült megtalálnunk a tökéletes illeszkedést. A gond az volt, hogy vagy kevés volt a zajszigetelés és ezzel együtt a hangzás is (ráadásul előfordult, hogy ki is esett az egyik fülből a fülhallgató használat közben az egyik méret esetében), vagy pedig egy kicsit kényelmetlen volt az illeszkedés. A vásárlói visszajelzéseket elolvasva egyébként pont ez a legkritikusabb pontja a terméknek, azaz hiába a sokféle méretű dugasz, sajnos nem mindenki fülével kompatibilis a Turbine.

Ha viszont sikerül eltalálni az illeszkedést, akkor kiváló hangzást és zajszigetelést biztosít a Monster terméke, az összes hangtartományban. A basszusok megfelelően dübörögnek, a magas hangok kristálytisztán szólnak, és a középtartomány is rendben volt. Végeredményben azt mondhatjuk, hogy elsődlegesen azoknak ajánlott a Monster Turbine, akik nem sportoláshoz, hanem inkább otthoni zenehallgatáshoz, pihenéshez szeretnének egy minőségi fülest, rendelkeznek valamilyen Apple termékkel a zenelejátszáshoz, és szeretnének egy belépő szintű árral, ám felsőbb kategóriás hangzással és zajszigeteléssel rendelkező Monster-terméket beszerezni. Valamint elfogadják, hogy valószínűleg végig kell majd próbálgatniuk az összes füldugót, mire végre megtalálják azt, amelyik megfelelően és kényelmesen illeszkedik a fülükbe.

Értékelés: 6,5/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás