Oldal kiválasztása

Tronsmart Glary 7.1 – Fülhallgató teszt

Tronsmart Glary 7.1 – Fülhallgató teszt
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Tronsmart egy olyan márka, ami ugyan jelen van Magyarországon még is kevesen ismerik. Nagyon jó ár/ érték aránnyal készítenek igen minőségi termékeket. Főleg hangtechnika terén jeleskednek. Mai termékünk is egy ilyen fejhallgató lesz. Nem más mint a Tronsmart Glary 7.1-es füles.

Ahogy megszokhattátok készítettünk egy videót, ahol átbeszéljük, hogy milyen használni és mennyire személyre szabható a termék. A részletes Technikai paramétereket pedig lentebb olvashatjátok.

Ahogy minden alacsony kategóriás eszköznél, legyen az bármilyen periféria. Mindig van jobb, ám az is biztos, hogy rá is kell fizetni. Persze tudjuk, hogy a Gaming drága hobbi, de pont a perifériák azok, ahol tudunk spórolni pár 10 ezret, amivel akár belefér a költségvetésbe eggyel komolyabb hardware. Később pedig ezeket könnyebb lecserélni, ráadásul tartaléknak mindig jó lesz. A Tronsmart Glary, pontosan erre a tökéletes fejhallgató. Jelen pillanatban a Geekbuying oldalán alig több mint 9000Ft-ért vásárolható meg és ezért cserébe nagyon tiszta, erőteljes gyönyörű 7.1-es hangzást kapunk.

Gyártói kép:

 

Ugyan a fejpánt része nem állítható, ez még sem lesz gond ugyanis az említett rész rugalmas acélból készült, ami igen csak nehezen törik vagy sérül, és könnyedén illeszkedik bármilyen fejformára.

A fülpárnák kényelmesek és megfelelően szűrik a külső zajokat, illetve tartják bent, amit hallgatunk, éppen ezért sem a gamer nem fogja zavarni a környezetét, sem a környezet minket. A fülpárnák másik oldalán pedig egy igényesen kialakított „RGB” világítást találunk, ami fixálva van és nem állítható, maximum ki és bekapcsolhatjuk.

Továbbá mivel Gamer fülesről van szó, természetesen nem maradhat le róla a mikrofon sem, aminek én nagy hibájának tartom, hogy ugyan hajlítható, de nem leszerelhető vagy a fülesbe bújtatható, így mindig kilóg. Viszont, ez az egyetlen negatívum, amit fel tudok sorolni mellette. És hát ennél komolyabb gond ne is legyen vele soha.

Technikai adatok

 • A kábel: Jó hosszú, 2.2 méteres, a végén USB 2.0-as csatlakozóval, félúton pedig egy 50mm-es vezérlőegységgel, amely egy audió drivert is tartalmaz.
 • A fülpamacsok rendkívül puhák és kényelmesek, a teljes fület lefedik, kellően nagyon így nem nyomják és szinte teljesen lefedik a külső zajokat.
 • A súlya 295g.
 • Frekvencia válasz: 20 – 20000Hz
 • Impedancia: 32Ω±5
 • Csatlakozó: USB
 • Érzékenység: 112dB±3dB
 • Meghajtóegység: Φ50mm
 • Mikrofon impedancia: 2.2KΩ
 • Mikrofon érzékenység: -42±3dB
 • Kompatibilitás: Windows PC/Laptop, Nintendo Switch, PlayStation 4 (PS4), MacBook, iMac

Tartozik hozzá egy software, amivel picit jobban beállíthatjuk a hangszórók és a mikrofon paramétereit. Külön profilokat is készíthetünk, melyek között könnyedén ugrálhatunk, ha film, zene vagy éppen játék van terítéken. A program innen letölthető, de sajnos magyar nyelv nincs hozzá.

Összességében ez egy nagyon király füles. Első gamer fülesnek, vagy fiatalabb korosztálynak ajándékba tökéletes. De ha minőségi fülest szeretnénk és nincs kedvünk 20-30 ezreket kiadni egy közép kategóriásra, akkor is érdemes a Glary-t választani, mert fogjuk annyira szeretni, fog nyújtani olyan élményt, és nem kerül 10 ezer forintba sem.

Translate »