Oldal kiválasztása

Energy Cycle – Játékteszt

Energy Cycle – Játékteszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sometimes you egy puzzle játékokkal foglalkozó indie fejlesztő csapat, akik kreatívabbnál kreatívabb gondolkodtató játékokkal látják el az erre vágyó játékosokat, s most alkalmam nyílt kipróbálni a legújabb szám szerint hatodik játékukat az Energy Cycle-t.

Feladatunk pusztán annyi, hogy kapunk egy három különböző színű cellákból álló játékteret, ahol ha rákattintunk az adott cellára, akkor az színt változtat illetve a körülötte lévő összes mező is, s nekünk azt kell elérni, hogy az összes azonos színben pompázzon. Ez igen egyszerűen hangzik, azonban a játék közepe, vége fele már megfog gyűlni a bajunk, hogy is lenne a jó megoldás.

A menübe belépve három játékmód közül választhatunk.

Kapunk egy Puzzle módot ahol összesen 28 darab előre elkészített, egyre nehezedő pályát kell teljesítenünk, ezen kívül választhatjuk a Time Attack-et, itt véletlenszerűen generált pályákon kell végig mennünk úgy,hogy mindösszesen egy perc áll a rendelkezésünkre, s minden sikeresen teljesített rész után plusz 30 másodpercet kapunk, illetve helyet kapott még egy Infinite play névre keresztelt játékmód, ami ugyanolyan, mint a Time Attack annyi különbséggel, hogy nincs időkorlát, tehát elvileg akár a végtelenségig is játszhatnánk, a fejlesztők elmondása szerint.

Külön említésre méltó, hogy a játék rendkívül nyomott áron érhető el, PS4-en, Xbox One-on illetve steamen is azonos 2,99$-ért szerezhetjük be, ami valahol reális, tekintve, hogy nagyjából 2 óra alatt végig lehet játszani az előre elkészített pályákat, és a random létrejövő játéktereknél is találkozni fogunk nagyon hasonlókkal.

Értékelés

70%

Összefoglaló A játék közel sem tökéletes, illetve kicsi az újrajátszhatósági faktora, de a logikai játékok szerelmeseinek szinte már-már kötelező darab, mivel rövid játékideje ellenére, letudja kötni az embert néhány órára, főleg most a nyári uborkaszezonban, számomra egy kellemes csalódás volt

70%
Translate »