Oldal kiválasztása

Door Kickers: Action Squad

Door Kickers: Action Squad90% XP90% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Door Kickers: Action Squad a tökéletes példa arra, hogy egy egyszerű alapötletből is lehet szórakoztató, a „csak még 5 percet” életérzést totálisan elősegítő játékot fejleszteni.

A Door Kickers eredetileg egy felülnézetes akciójáték volt, a KillHouse Games berkeiből, melyben egy kommandós csapatot irányítva kellett, S.W.A.T-osokat megszégyenítő alapossággal elfognunk a rossz fiúkat, különböző taktikákat alkalmazva, a csapattársaink képességeire hagyatkozva. Az Action Squad ennek egy mellékága, ami dobta a felülnézetet, helyette egy pofás kis oldalnézetes, pixel art stílusú körítést kapott. A 90′-es éveket megidéző stílusa és a pörgős, néhol kegyetlen és taktikát szintén nem nélkülöző játékmenete, leginkább a Hotline Miami-t juttathatja eszünkbe.

A játék elején választhatunk magunknak egy karaktert, melyek mindegyike egyedi képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik. A rossz fiúk kiiktatásáért és a túszok kiszabadításáért XP-t kapunk, melyekből eleget gyűjtve szintet lépünk. A szintekért pontokat kapunk, melyeket vagy saját, vagy az egész csapatot erősítő bónuszokra tehetünk szert. Rengeteg pálya áll rendelkezésünkre, melyeket lokális vagy online co-op-ban, akár egy barátunkkal is kiélvezhetünk!

A grafika mozgás közben kimondottan hangulatos, retró életérzést sugall, ám a játékmenet annál modernebb, kifinomultabb. Zenék és hanghatások terén szintén nem érheti panasz a fejlesztőket, egyszer sem éreztem monotonnak a felcsendülő dallamokat. A játékmenetet a különböző karakterekkel sikerült feldobni, irányíthatóságuk akár nehézségi szintnek is felfogható (míg az Assault kaszt Könnyű, Agent Fergie Nehéz, addig az ajtókat shotgunnal átlövő és legtöbb HP-val rendelkező Breacher-nél csak ennyi olvasható: LOL)

Ha esetleg a játék befejezése után késztetést érzünk a folytatásra, a pályaszerkesztő enyhítést nyújthat a sóvárgásra!

Értékelés

90%

Összefoglaló Egy kimondottan szórakoztató és az embert hosszú ideig lekötni képes, oldalnézetes lövölde, melyben az extra lehetőségek és változatos karakterek emelik ezt az indie játékot, már-már AAA-címeket megszégyenítő szintre.

90%
Translate »