Oldal kiválasztása

Nine Parchments – Játékteszt

Nine Parchments – Játékteszt100% XP100% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én mindig is imádtam a coop játékokat, főleg akkor, hogyha azok egy fantázia világban vannak megalkotva és valamilyen kalandban kell hősünkkel részt vennünk. Nos a Nine Parchments az az 9p pont egy ilyen játék. Szerencsére ha valakinek nincs ínyére a csapatjáték akkor sincs gond, hiszen a Fronzenbytenál gondoltak erre is és a kalandot átélhetjük akár teljesen egyedül is.

A történetünk szerint egy varázsló akadémia tanítványai vagyunk ahol egy véletlen robbanás folyamán néhány varázslat szétszóródott a nagyvilágba és mi elhatározzuk, hogy összegyűjtjük és megtanuljuk őket. Ám ezt nem olyan egyszerű mint leugrani a boltba egy kis varázsbabért, komoly és veszélyes akadályokkal kell szembenéznünk, a játékban öt alap elem létezik melyekből hármat karaktertől függően már ismerünk, a varázslataink lehetnek az adott elemből folyamatosan varázsolt sugarak, melyekkel képesek vagyunk az ellenfélét visszanyomni vagy megállítani, lehetnek „bombák”, amiket elhajítható gömbként kell elképzelnünk és egy bizonyos átmérőjű kört alkotnak becsapódáskor, lehetnek a mindenhol jól ismert, szokásos lövedékek is. De nagyon ötletes módon új elemeket is lehet létrehozni, hogyha két különböző sugarat egymásnak irányítunk abból ki alakulhat egy harmadik például ha a tűz és jég egymásnak feszül gőz lesz belőle ami a villám lények ellen kimondottan hatásos.

Utunk során több karaktert is megismerhetünk, akikkel a következő végigjátszás alkalmával akár játszhatunk is. Ugyan így több varázsbotra illetve kalapra tehetünk szert, melyek közül van ami bizonyos dolgokat erősít, legyen az egy adott elem vagy globálisan a varázserőnk. A játéknak 4 különböző nehézségi fokozata van, Easy (Könnyű), Normal, Hard (Nehéz) és Hardcore, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy ha a csapatból mindenki meghal akkor vége a dalnak és visszakerülünk a főmenübe. Ami fokozatokat illetni nos azt kell mondjam, hogy Hard-on elkezdve könnyebb mint amire számítottam, van benne kihívás és időnként komoly koncentráció kell, hogy megnyerjem a csatát, ám az esetek többségében sajnos még így is könnyű, legalább is számomra nem okoz nagy kihívást. Persze Hardcore-on az én bicskám is beletörne mikor kezdhetném elölről, de a lényegen a nehézség nem változtat, a játék élvezetes, izgalmas és gyönyörű, kreatívak az ellenfelek és a varázslatok, tetszik a harcrendszere és nem utolsó szempont, hogy játszható egyedül és társaságban is egészen egyszerre négy személyig.

A játékhoz van kontroller támogatás is így szerencsénkre nem kell négyen üljünk egy klaviatúra felett, annak majdnem minden gombját kihasználva, ha egy szobában ülve szeretnénk játszani barátainkkal. Persze ha inkább billentyűzet pártiak vagyunk van lehetőség online is együtt játszani. A szórakozás pedig garantált!

Egy játéknak nem kell élethű grafika, nem csak akkor lehet jó, ha egyszemélyes hadseregként kell megmentenünk a világot, nem szükséges egy egyszerre több szálon futó történet ahol majd a legvégén kiderül a csavar. Ezt pedig tökéletesen bebizonyította a Nine Parchments és ezért minden elismerésem az fejlesztőké! Rég volt már, hogy ilyen jó coop játékkal játszhattam, ami nem csak akció dús, de még látványos is.

<iframe src=”//store.steampowered.com/widget/471550/” frameborder=”0″ width=”100%” height=”190″></iframe>

Értékelés

100%

Összefoglaló A Magicka volt életem első coop játéka, amivel a barátaimmal összeülve szintén első, lanparty-n játszottam és azóta is szép emlékként dédelgetem. Lehet, hogy azért tetszik a Nine Parchments ennyire mert nosztalgiát kelt bennem, de az vitathatatlan, hogy a játékba nem lehet belekötni!

100%
Translate »