Oldal kiválasztása

Kupolaváros: Játék készítés egy nemes célért!

Kupolaváros: Játék készítés egy nemes célért!
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Végre megismerhetjük, hogy mi inspirálta az Overon Station-t, hogy neki lásson, a Kupolaváros elkészítésének. Igazán érdekes és izgalmas a mögöttes történet.

Az Overon Station bemutatja alapító tagjait, és létrehozásának nemes célját. Négy magyar sci-fi író két évvel ezelőtti ötletéből mára aktív csapat dolgozik a grandiózus célkitűzésen, amelyet az Overon Station vezetője, Királyházi Csaba fejti ki bővebben: “Kis országunk nemzetközileg is ismert a kreativitásáról, és az ötletek sokszínűségéről. Sajnos azonban a nyelvi akadályok miatt kevés regény jut el a nemzetközi hírnévig, hiszen a könyvek fordítása túl költséges ahhoz, hogy a kiadók vagy az írók bevállalhatnák a külföldi megjelenéssel járó kockázatot. Mi az Overonnál arra gondoltunk, hogy egy olyan műfajba ültetjük át ezeket a történeteket, amivel nemzetközileg széles közönséget érhetünk el, és ez nem más, mint a játékfejlesztés. A kalandjáték műfaj kiválasztásán sem kellett sokat gondolkodnunk, hiszen ezek alapja a remek történet, amiből szerencsére akad itthon bőven. Alig várjuk már hogy fantasztikus történeteinket megismerhesse a világ!”

A négy író (balról jobbra: Fonyódi Tibor, Szélesi Sándor, Nemere István és Királyházi Csaba) összesen csaknem 1000 történetet publikált és számos elismerést is bezsebelt, köztük több “Legjobb Európai Sci-Fi Író” megtisztelő címet és Zsoldos-Péter díjat. Első játékukat Nemere István “A kupolaváros titka” című ifjúsági regénye inspirálta, melyből Haui József keze nyomán már képregény is született. Ahogy az alábbi képeken is látszik, az Overon csapata a kor igényeinek megfelelően dolgozta át a képregény látványvilágát.

Translate »