Oldal kiválasztása

Egy cikk a kínai goldfarmerekről

Egy cikk a kínai goldfarmerekről
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ugye Te is láttál már hirdetéseket, ahol valódi pénzért lehetett MMO-beli aranyat vásárolni?Hiába titlja a legtöbb MMO szabályzata, hiába zárják be az accountokat ezerszámra, az aranyfarmolás, a powerleveling virágzik manapság, és az egyik legnagyobb tortaszeletet Kína szakította ki ebből. Ott ugyanis elég nagy számban vannak olyan pályakezdő fiatalok, akik kilépve az iskolából nem találnak maguknak állást, és elég sokat lógnak az internetkávézókban. Miért ne kereshetnének akkor ezzel egyúttal pénzt is?

A cikkben olvasható az alkalmazottak véleménye (könnyebb, mint cipőket gyártani, fizikailag nem megerőltető munka) és kis cégek vezetőié is, akik egyedül attól tartanak, ha a kínai kormányzat felfedezi, mekkora bevételhez jutnak ezek az apró vállalkozások, és esetleg szeretné megadóztatni is ezen vállalkozásokat, amelyek némelyike illegalitásban, vagy félig-legálisan működik.

Eddig is nagy keletje volt a cheateknek, csak hát eddig, ugye, nem nagyon kellett fizetnünk értük. De aki képes fizetni azért, hogy helyette “felhúzzák” magasabb szintre a karakterét, vagy éppen nagyobb mennyiségű aranyhoz jusson egy-egy játékban, az igazából nem érti meg az MMORPG-k lényegét, hiszen egy csomó kalandból marad ki…

Translate »