Oldal kiválasztása

Gamdias Hebe M1 fejhallgatóteszt

Gamdias Hebe M1 fejhallgatóteszt75% XP75% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Sok terméket teszteltünk már a Gamdias-tól, legutóbbi két perifériánk egy Hades M1 gaming egér és egy Hermes P1 mechanikus billentyűzet volt, ezúttal pedig egy fejhallgatóról lesz szó, azon belül is nem másról, mint a Hebe M1-ről.

Ahogy a Gamdiastól megszokhattuk, olcsón, minőségi perifériákat kapunk, nem kivétel ez alól a Hebe M1 sem. Kezdjük a pozitívumokkal: nagyon szépen kidolgozott, dizájnos külsővel rendelkezik, ami, mint minden termékük, RGB világítással tündököl. Akik ismerik a márkát, tudják, hogy a testreszabáshoz egy Hera nevű szoftvert használunk, ahol minden USB-vel csatlakoztatott eszközt egyesével vagy akár egységesen beállíthatunk. Általában minden technikai beállítás mellett ott van az úgynevezett „Luminance” (világítás) opció is, ahol az RGB-t állíthatjuk, ám valamiért ennél a fülesnél ilyen nincsen, így az alapbeállítás szerinti színköröket világítja végig a füles, és nem tudunk rajta állítani (legalább is a Herán belül).

Viszont a színeken kívül mindent beállíthatunk rajta: hogy mennyire legyen erős a mély, a basszus, milyen hangzást szeretnénk, és miután beállítottuk a nekünk tökéletes paramétereket, már csak élveznünk kell a hangzást, amit a hibátlan szigetelése mesterfokra emel, így használat közben semmilyen hang nem szűrődik se be, se ki.

Összességében egy nagyon jó kis termék ezért az árért, tisztán szól, nagyon jó a hangzása, büszkén viselheti minden gamer. Egyetlen egy hibája van, ez lehetséges, hogy csak nálam fordult elő, de időközönként statikus zajt hallat magából. Nem sikerült sajnos kiderítenem, hogy kábelhiba vagy a fejhallgató gyári hibája, vagy csak egyszerűen ilyen… Mindenesetre nagyon zavaró, amikor előjön. Ettől eltekintve viszont az egyik legjobb „olcsó” gamerfüles, amivel dolgom volt. (Még egyszer megjegyezném, valószínű, hogy az én példányommal van valami gond.)

Persze a hangzás nem minden, milyen a mikrofonja?  Nos, az első dolog, ami feltűnik, hogy nem hajlítgatható, leszerelhető, eldugható, hanem egy rögzített apró kis pöcök, ami a legjobb megoldás az összes közül, ugyanis nem lóg a szánkba, nem felejtjük felhajtva, nem kell ki-bedugdosni, amikor használni akarjuk.

Okos megoldás, de milyen a rögzített hangminőség? Azon alkalmak közül, amikor a tesztelés miatt a megszokott mikrofonom helyett használtam, nem tapasztaltam problémát: finom, tiszta hangot továbbít, nem recseg, nem rezonál, nem szaggat. Az aktivitását a külső hangkártyán aktiválhatjuk, illetve deaktiválhatjuk, akárcsak a fényeket.

Tehát a fejhallgató egy hibát produkált a teszt során, az viszont igencsak kellemetlen, és nem sikerült kiderítenem, mi a forrása… Ezenkívül viszont minden rendben van vele, és ár-érték arányában nagyon jó perifériának számít.

Értékelés

75%

Összefoglaló Találkoztunk hibákkal, de összességében kielégíti az átlagos gamerek igényeit, sőt amennyiben az említett gond csak nálam jelentkezett, akkor kifogástalannak nevezhetjük.

75%
Translate »