Oldal kiválasztása

Vroom Kaboom – VR játékteszt

Vroom Kaboom – VR játékteszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Emlékeztek arra, amikor kiskorotokban röptettétek az autókat, vagy kiraktátok a kezeteket a kocsi ablakán és kerülgettétek a háttérben lévő tárgyakat, képzeletben? Na a Vroom Kaboom nevű VR játék nagyjából ugyan ez a kategória.

Ami különlegessé teszi ezt a játékot az az, hogy VR-ban játszhatjuk és a kis járművünket követi a kamera, amit a kezünkkel tudunk irányítani, hogy merre menjen, ez pedig olyan érzés mint már feljebb leírtam. apró érméket és erősítőket tudunk összegyűjteni, melyeket a pálya végén jobb járművekre és segítségekre tudunk beváltani, a cél, hogy az út végén lévő „erődöt” ledöntsük, még mielőtt elfogy a pénzünk.

Amilyen bugyutának tűnt az elején, olyan szintű kellemes csalódás volt, mikor először neki álltam játszani vele, nem egy Dark Souls és nem is egy aranyos platformer, de jó szórakozást biztosít. Meglepően jól néz ki, az a kopár sivatagon átívelő országút, ahol pusztítanunk kell. Az irányítását szintén nem tudtam elképzelni, hogyan is fog működni, ám ez is meglepetés volt, kimondottan egyszerűen és pontosan tudjuk utasítani a kis kocsinkat, hogy mit csináljon. A kontroller helyzete határozza meg milyen” sávon” haladjunk és a markolati gombokkal tudunk lőni, illetve „képességeket” használni, mint például bekapcsolni a  nitrót.

Motortól kezdve a tankokig majdnem bármivel mehetünk, aminek kereke van és a legtöbb pályán okosan is kell dolgoznunk a lehetőségekkel, például, mivel a motorok olcsóbbak, de kis kárt okoznak érdemes velük kezdeni és minél több érmét összeszedni az első körben, hogy később, amikor már rombolni kell nagyobb pusztítást végezhessünk.

Hasonló játékkal még nem is találkoztam, és ez az, amit  a legjobban szeretek a VR-ban, mindig tud újat mutatni,
A Vroom Kaboom olyan mint egy visszafogottabb Carmageddon, ahol az autókkal egy univerzumban vagyunk, ami erősen Mad Max stílusú. Nem bonyolították túl, nincs története, nincs 20 gombos kombó sorozat, nem kell egyszerre 3-4 helyre figyelnünk, egyszerűen csak egy úton kell végig mennünk és kikapcsolódnunk míg rombolunk, mert ugye mi is lenne jobb, ahhoz, hogy lelazuljunk, mintha törhetünk, zúzhatunk?

Értékelés

70%

Összefoglaló Egy kellemes VR újdonság, ami meglepett, sokkal rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam

70%
Translate »