Oldal kiválasztása

LOOPOO karácsonyi dekorációs készlet LED-es fényfüzérrel – Hardverteszt

LOOPOO karácsonyi dekorációs készlet LED-es fényfüzérrel – Hardverteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kérdés nem férhet hozzá, hogy egy igazi kocka a netről rendeli a karácsonyi dekorációt (és akár a fát is hozzá), és szerencsére manapság óriási kínálatból válogathatunk. Ezúttal az Amazontól rendeltünk, és nem csalódtunk.

A megrendelt csomag tartalmaz egy halom díszgömböt, számos aranyszínűre fújt és csillámporral jól megpakolt egyéb díszítőelemet (kicsomagolásnál érdemes ezt figyelembe venni, mert minden csillámporos lesz), egy bazi nagy Merry Christmas feliratot, masnikat, valamint egy LED-es fényfüzért távirányítóval. Az egész pakk egy piros színű, Merry Christmas feliratú zsákban érkezik, amelynek a szája madzaggal összehúzható, akár a tornazsákoknál. Elsőként pont ez a csomagolás lesz, amelyik elnyerheti a vásárló tetszését, hiszen praktikus tárolási formát kínál a dekorációhoz, így az ünnepi szezont követően is könnyedén bele lehet tuszkolni mindent, és kényelmesen, egy kis méretű helyen lehet tárolni a készletet.

A második igazi pozitívum akkor ér bennünket, amikor kiszedjük belőle a LED-es fényfüzért, amelyhez egy toldalékkal illeszthetjük a fényerő-szabályozót, amelynek infravörös vevője a mellékelt távirányító jelét fogadja. Az adapter használata nem kötelező: ha közvetlenül a tápegységhez csatlakoztatjuk az égőket, akkor stabilan fehér fénnyel világítanak, viszont ha az adapterhez, akkor 10%-os növekményben szabályozhatjuk a fényerőt, illetve villódzást vagy folyamatos elhalványulást-felerősödést válthatunk ki.

Talán mondani sem kell, hogy innentől kezdve a 10 méteres füzér felhasználási lehetőségeinek száma szinte a végtelenhez közelít (és túlmutat az ünnepeken), hiszen szinte bármilyen dekorációhoz felhasználhatjuk – többek között otthon, az ablakban, a fenyőfán, hangulatvilágításnak a szobában –, főleg mivel a kábel rézből van, így könnyen hajtogatható az igényeknek megfelelően, és megtartja a formáját. Mivel az égősor LED-es izzókból áll, így minimális az energiafogyasztása és jól bírja a fényerő állítgatását. Kétféle verziót rendelhetünk a szettből: az egyikben fehér izzók vannak a füzéren, a másikban színes izzók.

A dekorációs cuccok közül nálam a két ponton felfüggeszthető Merry Christmas felirat már ízlésrendőrségért kiáltott volna, de ahogy nap mint nap látom, miket pakolnak ki egyesek az ablakukba az ünnepek közeledtével, simán el tudom képzelni, hogy van, akinek tetszik, és ez a határozottan kínai benyomást keltő „maci-hóemberekre” is igaz. A többi aranyozott dísz már csupán „kicsit” csiricsáré, és ha nem pakoljuk mindet egy helyre, még ízlésesen is el lehet őket helyezni. Az egyszínű (3 különböző textúrájú, arany, ezüst, piros színű) gömbök pedig kifejezetten szépek. A LOOPOO karácsonyi dekorációs készlete az Amazon kínálatában kapható, jelenleg 10 ezer forintos áron, ami szerintem igencsak jutányos vételt jelent, hiszen réz nélküli (szalagos) verzióban csak a 10 méteres LED-füzért most olyan 5 ezer forint körüli áron vesztegetik.

Ha figyelembe vesszük, hogy a díszek legalább fele még konzervatív lelkületűek által is bármikor használható karácsonyi dekorációhoz, a másik felének egy része pedig vállalható, csak nem nagy mennyiségben, és megnézzük, hogy az ugyanilyen, sőt, sokszor sokkal gagyibb kivitelű kínai díszgömböket mennyiért árusítják az egyes áruházakban, akkor pedig már egyértelműen pozitívba fordul a mérleg. Bár azt azért hozzátenném, hogy szívesen látnánk belőle egy prémium verziót is, egy kicsit drágábban, de „kézműves” dizájnnal, esetleg üveggömbökkel. Érdemes figyelembe venni, hogy egy praktikusan használható csomagban mindent megkapunk a díszítéshez (a fém akasztókat leszámítva), és még csak a boltba sem kell elmenni érte, hogy a tülekedés közepette harcoljunk meg a rengeteg vásárlóval, akik az utolsó pillanatban kapcsoltak és/vagy kivárták a legvégső időszakot a maximális leárazásokért.

Értékelés: 7/10

Megjegyzés: Érdemes a netes rendelések terén szkeptikus olvasóink kedvéért megjegyeznünk, hogy a gondosan összerakott és jól kibélelt csomag teljesen sértetlenül érkezett célba, pedig még csak külön fel sem tüntették rajta, hogy kifejezetten törékeny küldeményről van szó.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »