Oldal kiválasztása

Little Odyssey – betekintő

Little Odyssey – betekintő

Az utóbbi pár évben nagyon megszaporodtak a mostanihoz hasonló „Chill” játékok. A Little Odyssey is ezek közé sorolható, ráadásul egy solo developer-es felállásból. Ebben most az lesz a célunk, hogy egy sivatagos vidék területén keresztül hatalmas teknősünk segítségével különféle csomagokat szállítsunk. A szállítás közben új karaktereket és településeket ismerhetünk meg, ahol még több megbízást kapunk különféle dolgok mozgatására.

Tekintve, hogy egy sivatagban közlekedünk az egyik legfontosabb erőforrásunk a víz lesz. Mindig szemmel kell tartanunk, hogy a teknős barátunk elég mennyiséggel rendelkezik-e az út megtételéhez. Ezt a monitor sarkában egy csepp jel mutatja. Ennek feltöltésére a településeken található kutakat használhatjuk például. Előszeretettel küldenek a lakosok is minket különböző helyekre kifejezetten víz szállítására. 

A játéknak egyedi látványvilága van. A karakterek és a UI elemek konkrétan úgy néznek ki, mintha kartonpapírból készültek volna. Ezek 2D elemekként léteznek, még maga a világ 3D-ben van egy teljesen más grafikai stílusban. A hő által picit meghajló textúra is egy jópofa apróság. A világ meglepően nagy és ezt még az is erősíti, hogy teknősünk nem kifejezetten a sebességéről híres közlekedési eszköz. A kartonos megoldás kicsit Paper Mario hatást ad a dolgoknak.

A szállítás megkönnyítése érdekében különféle fejlesztéseket vehetünk teknősünk számára. Például kicsit több tárolóhelyet, amely vizuálisan is megjelenik oldaldobozok formájában. De ezen felül például különböző kalapokat is vásárolhatunk a fuvarozásból szerzett pénzből. Utazás közben használhatunk gyümölcsöket a víz szintünk feltöltésére, amelyet szintén a megbízatások teljesítésére fordíthatunk. Vannak vízi útvonalak is, de ezek használata fix beosztás szerint történik. Ha épp nem jókor vagyunk ott, akkor várnunk kell a megérkezésére, hogy használni tudjuk. Ez még jobban le tudja lassítani az egyébként is lassú közlekedést. 

Translate »