Oldal kiválasztása

X4: Timelines – DLC teszt

X4: Timelines – DLC teszt75% XP75% XP

Az X4: Foundations (melyről nemrég írtam egy visszatekintő cikket, itt) legújabb, Timelines címet viselő DLC-je június végén jelent meg, egy komolyabb, mindenki számára elérhető tartalomfrissítéssel karöltve. A Timelines tényleges tartalma eltörpül ennek a javításnak a mérete mellett, azonban ez ellenére is egy üdítő megközelítést jelent a játéknak.

A Timelines során a hagyományos sandbox játéktól elkülönülő, rövid kampányban különböző forgatókönyveket járunk végig. Ezek betekintést engednek a sandbox játékmenet különböző aspektusaiba, ízelítőt adva a tényleges játékból. Legyen szó űrversenyekről, bányász küldetésekről vagy akár különböző harci szituációkig.

A legkellemesebb része a Timelines küldetéseinek, hogy rengeteg ikonikus korábbi X játékokhoz tartozó kulcsfontosságú pillanatot átélhetünk. Egy példa: Kyle W. Brennan szerepében átélhetünk egy történelmi csatát a Xenonok ellen. Ami negatívumot hordoz magával ez a megközelítés, hogy azok a játékosok, akiket nem érdekel a történet, azoknak is végig kell játszaniuk ezt a külön játékmódban elhelyezett történetet, mivel csak így tudják feloldani a DLC által kínált újdonságokat a sandbox világban.

A Timelines pozitív nyitány lehet az új játékosok számára, bár néhány küldetés nehéz, de a sandbox világgal ellentétben több ideig nyújt segítő kezet az elinduláshoz. Ezen kívül, mivel a Timelines a fő játékvilágtól különálló forgatókönyveket sorakoztat fel, így nincs vesztenivalónk, újra és újra végigjátszható az összes forgatókönyv, ezzel a kevésbé világos részeket akció közben, de mégis egy „védőkorlát” segítségével gyakorolhatjuk be.

A Timelines DLC főleg azoknak kedvez, akik az X univerzum történetét már a kezdetektől követik, valamint a tanulni vágyó kezdőknek, akiknek a sandbox ijesztően mély. A legtöbb X4: Foundations játékos azonban nem ebbe a kategóriába tartozik, így a DLC jelenleg nem túl előnyös 46% pozitív értékelésen áll, azonban a Timelines jobbat érdemel ennél.

A legnagyobb negatívuma valóban az, hogy számos sandboxra kiterjedő bővítések csak az egyes forgatókönyvek teljesítése után kerülnek feloldásra. Mivel a DLC egyszerre érkezett a 7.0-ás ingyenes frissítéssel, sokak számára azt az érzést keltheti, hogy a frissítés egy része nemcsak egy fizetős DLC, de több órányi különálló küldetéssorozat teljesítés mögé van zárva. Véleményem szerint az X4: Timelines egy érdekes világ jelentőségteljes pillanataiba nyerhetünk betekintést, ezzel szemben negatív kritikát megfogalmazni, csak azért, mert valakit nem érdekel a világ kidolgozott története pedig nagy hiba.

Értékelés

75%

Összefoglaló Az X4: Timelines egy új és frissítő megközelítés a Foundations DLC-i között. Sokan gondolják úgy, hogy ez nem a helyes megközelítés, de objektíven nézve, ez egy remek történeti bevezetés az X univerzum átfogó történetébe és korábbi jelentősségteljes eseményeibe, mely leveszi a vállunkról a sandbox kockázatait, hogy kiélvezzük ezt a történetmesélést, jutalmunk pedig a sandbox világ bővülése lesz.

75%
Translate »