Oldal kiválasztása

Battle Fantasia – Revised Edition – Játékteszt

Battle Fantasia – Revised Edition  – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A 2D arcade verekedős játékok listára már így is elég hosszú, de minden éven jön egy újabb adag, amiből nem mindegyik tudja megállni a helyét. Vajon ennek sikerül újat mutatnia?

A Battle Fantasia eredetileg last-gen konzolokon mutatkozott be még 2008-ban, és most a Revised edition keretében átportolták PC-re. Nem sokban különbözik a Steames változat az eredetihez képest, nagyrészt grafikai változásokat vettem észre.

A játék stílusa mesekönyvekére emlékeztet, és minden pálya, karakter és zene ennek a világnak felel meg. Így fordulhat elő az, hogy egy nagy kalapos nyuszi fenekét rázva legyőzi a teljes páncélzatban lévő, lángoló kardos, egész képernyőt beterítő pokolfajzatot. Természetesen, mivel japánról van szó, nem hiányozhat a rövid szoknyás macskalány, akinek az esetek 99%-ban kilátszik a bugyi a ruhája alól. Nem mintha általánosítanék, vagy ilyesmi…>.>

Több féle játékmód áll rendelkezésünkre:

  • Arcade
  • Time attack, ahol a lehető legrövidebb idő alatt kell szétpüföljük ellenfelünket
  • Survival, ahol a megmaradó életcsíkunkat harcról-harcra továbbvéve küzdünk a folyamatosan érkező ellenfelekkel
  • Story mode, ami sajnos olyan lapos, hogy lényegében néhány beszélgetés az arcade harcok között. Talán az, hogy megkérdezik az ellenfél merre futott nem minősül story módnak”

A 12 játszható karakter mindegyike saját játékstílussal rendelkezik, és nyoma sincs az egyhangúságnak. Az irányítás elég átlagosnak mondható: két ütés, két rúgás. Ezen felül még dobhatunk, tauntolhatjuk ellenfelünket, a „Heat up” funkció segítségével megerősíthetjük karakterünket egy rövid ideig és a „GACHI” (nem a Mónika Showból ismert szó…) rendszer segítségével parryzni tudunk, ami könnyen meg tudja fordítani a meccseket. Természetesen nem hiányozhatnak a super moveok és a special super moveok sem. Az utóbbiból általában két féle van, és a két variáció más-más helyzetekben megfelelő.

A pályák változatosak, és annak ellenére, hogy 2D játékról van szó, inkább 3D hatást keltenek. Minden pályához saját, kellemes zene társul, amit egy ingyenes DLC keretében ajándékba is megkapunk a játék mellé.

A játékidő növeléseként 48 Steam achievement található, és amennyiben egy-egy karakter történetét végigvisszük, akkor kicsit megismerhetjük a háttérsztoryját (már amennyiben érdekel minket), és kapunk egy pár illusztrációt a karakterről.

Található a játékban internetes multiplayer lehetőség is, ranked és player match formájában. Sajnos a tesztem ideje alatt semelyik módra nem találtam ellenfelet, így a netcode-ról nem tudok nyilatkozni. A helyi többjátékos módban viszont a gombok kiosztása után könnyedén tudtam játszani, ami egy elég nagy pozitívum, mert általában a konzolos portoknál az irányítás újraosztása luxus felszereltség.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy nagyon hangulatos játékkal van dolgunk. A story mód nekem kevésnek bizonyult, de a többi mód megállja a helyét egy ilyen stílus esetében. A karakterek jól elkülönülő stílussal rendelkeznek. A special super moveok elég látványosak és sok esetben könnyen kitörhetünk egy egyoldalú kűzdelemből.

Értékelés: 7/10

Translate »