Oldal kiválasztása

Trustmaster fejhallgató körkép

Trustmaster fejhallgató körkép
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ez egy nagyon hosszú teszt eredménye, amit most leírok ide, ugyanis eléggé magas óraszámokat pakoltunk már minden egyes fejhallgatóba, és így nagyjából pontosan tudom, hogy melyiket és mire lehet használni.

Kezdjük is a legegyszerűbbel, amit én is használok jelenleg, mert komoly gond nincs vele. Sőt, talán egy dolgot tudok felhozni ellene, de ezen szoftveresen tudunk még akár dolgozni. Ez a fejhallgató a PS4,PS3,PC kompatibilis és az Y-250P névre hallgat. Kellemesen, tisztán szól belőle a hang, és a téreloszlás pedig szintén rendben van. Sajnos a kiszűrődés esetében már nem lehetünk ennyire biztosak a dolgunkban, mert bizonyos esetekben még én is halottam, hogy a hang kintről jön vissza a a fejesbe, mert a remek zajszűrés miatt be lehet egy olyan funkciót kapcsolni, hogy a saját hangunkat is közvetlenül visszaküldjük a hangszóró részbe. Ami itt a gondot jelenti, az bizony a mikrofon maga, mert az optimális működéshez áramot eszik egy USB porton a fejhallgató, viszont ilyenkor valami eszméletlen zajjal találja szembe magát, aki minket hallani akar, vagy esetleg olyan lesz, mintha a szoba másik végén lennénk és próbálnánk beszélni valakihez. Tetézve mindezt azzal, hogy nyugodtan magasabb és mélyebb is tud lenni a hangunk, akár egymás után perceken belül. Zenehallgatásra sem ezt fogjuk használni, mert csak beszéd esetén van lehetőség tisztaságot említeni, amikor már egyéb hangforrás is van, mint az emberi beszéd. Mivel ez belépőszint ezért az ára is ehhez alkalmazkodik. Jelenleg a Trustmaster oldalán 35 font körüli összegért található meg, ami 15000 forint körül alakul. Talán szállítással együtt elérjük a 20000 forintot is, de ezért egy aránylag jól használható eszközt kapunk, amivel már be tudunk lépni a játékosok világába.

Ezúttal a középkategória képviselőjeként nálunk járt a Y-300P, ami biztosan mutatja, hogy igen, ez pontosan az, amit elvárna egy ember egy drágább, de még élhető árú, játékra szánt fejhallgató esetén. A hangok rendben vannak, ezen már a kiszűrődés sem olyan veszélyes, illetve még azt is meg kell említeni, hogy ezen már akár zenét is hallgathatunk. A mikrofon jobban működik, és kevésbé torzít, bár vannak gondok, de itt már hardveresen az érzékenység állítható. Összességében a pontosan dupla árat megéri az előzőhöz képest, de akkor már nagyon oda kell figyelni, mert mindössze 10 fonttal vagy 5000 forinttal drágábban már meg tudjuk venni az igazi csúcsmodellt is.

Ez az igazi csúcsmodell pedig nem más, mint a Trustmaster Y-400XW. Ez egy kizárólag Xbox 360-hoz készült darab, de persze az ellenpárjaként találjunk egy Y-400PW verziót is, ami a PC/PS játékosoknak készült hasonló eszköz. Itt már a zenehallgatás is tökéletes, bár jól hallhatóan a membrán megegyezik azzal, amit az Y-300P fedélzetén találunk meg. A készülék kényelmesebb, és kevésbé szűrődik ki a hang, mint kisebb testvérének esetében. A vezeték nélküliség miatt az osztott kábelben keresendő torzulást sem fedezzük fel a mikrofon esetében, amit még itt is kábellel oldott meg a gyártó. Persze befele már csak vezeték nélkül érkezhetnek a fanfárok és a lövések hangjai, az üvöltés, hogy hova viszed azt a repülőt [mindenki helyettesítse be azzal, ami ilyenkor mondani szokott] te népművészeti cserépedény, persze mindezt a világ összes nyelve közül valamelyiken. A kapcsolat felépülése gyors és azonnali, nem kell rá perceket várni, mint egy új XBOX kontroller bekötésénél.

Ezzel a körkép végére értünk, következzen az értékelés:

Trustmaster Y-250P Értékelés: 5/10
Trustmaster Y-300P Értékelés: 8/10
Trustmaster Y-400Xw Értékelés: 9/10

 

Hozzászólások

Translate »