Oldal kiválasztása

Virtual SlotCars – Játékteszt

Virtual SlotCars – Játékteszt80% XP80% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ma egy olyan játékról olvashattok, amely a legtöbb ember gyerekkorát idézheti meg újra és újra. Ez a játék a Virtual SlotCars, azaz egy mágikus világot felidéző, távirányítós versenyterepasztal-szimulátor. Amikor elindítottam a játékot, egyből felsejlett előttem a gyerekkorom. Régen mi mindent kreáltam az adott pályaelemekből! Egyenes után ilyen kanyar, majd vissza hirtelen amolyan kanyarral, és össze-vissza pakolgattam a pályaelemeket, sőt külön vettem és vetettem magamnak még pályaelemeket, hogy még jobban kiegészítsem a terepet. Na de elég a nosztalgiázásból, térjünk vissza a lényegre, a VSC-re.

A játék egy szimulátor, ami tele van korábbi valós játékok ismertetőivel és új dolgokkal is. A produktum kontrollerbarát verzójú, így nemcsak billentyűzeten, hanem kontrollerrel is könnyedén lehet vele játszani. Ebből adódóan akár hátra is dőlhetünk, kedvenc kanapénkon, és kivezethetjük a képet a televízióra. Alapvetően egyjátékos koncepcióról van szó, de mivel szerepel benne egy „multiplayer” mód is többen is futhatunk egy-egy kört a pályákon.

Mint azt említettem, elsődlegesen az egyjátékos opció adott, és a kezdéskor egy teljesen alap autóval száguldhatunk végig a pályán, három vezetési lehetőséggel, ahogy azt a trailerben is láthatjátok.

Pozitívumként fel lehet tüntetni a pályakészítést és a multiplayer módot, illetve azt, hogy egyszerre akár 8-an is száguldhatnak a versenypályákon. Ráadásul a VSC olcsón beszerezhető, és órákat el lehet vele szórakozni.

Nálam viszont nagy negatívum volt a játék által hosztolt publikus, 0-24 órában elérhető szerverek teljes hiánya. A multiplayer így csakis kizárólag a játékosok által szolgáltatott szervereken vehető igénybe.

A gyerekkor felidézése miatt akár éveket is el tudnék vele játszani, viszont komoly nehézséget okoz a játék élvezetében, hogy egyelőre kevés ember játszik vele, és a mesterséges intelligencia sem hibázik annyit, mint a játékos.

Értékelés

80%

Összefoglaló Lényegében nekem nagyon tetszett a játék, habár szerintem még jobban megérné a pénzét, ha lennének hozzá eredeti szerverek is, ahova fel lehet csatlakozni. Így most csak a játékosok hozhatnak létre ilyet.

80%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »