Oldal kiválasztása

Death Squared – Játékteszt

Death Squared – Játékteszt75% XP75% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo Switchet biztosan nem kell senkinek bemutatni, abban is biztos vagyok, hogy mindenki tudja, mik azok a jellemzők, amelyek miatt egyedi a konzol. Elsőre mindenki a hordozhatóságára gondol, pedig az igazi egyediségét a Joy-Conok jelentik, amelyek precízen követik a mozgást, valamint kettő van belőle, és így remek alapot szolgáltatnak egy coop mókára – és bizony, erre az indie fejlesztők is rájöttek. De minek ez a hosszú felvezető? Hát a Death Squared tökéletesen kihasználja minden mivoltját a konzolnak.

El tudtok képzelni egy logikai-platformerjátékot, amibe átültették a Portal szarkasztikus megjegyzésekkel teletűzdelt kommentárjait? Ha igen, és szeretted ezt a Portálban akkor a Death Squared a te játékod.

A játék szerint egy technikust, Davidet alakítjuk, akinek az a feladata, hogy két kockarobotot átvezessen a 80 igazán kihívást jelentő pályán. Ha ez nem lenne elég, akkor folyamatosan kapjuk a szarkasztikus megjegyzéseket, csak hogy jobban érezzük a nyomást.

Talán már sikerült összekapcsolni az információmorzsákat, hogy két robotunk van, és két Joy-Con, így bizony lehetőségünk nyílik egy barátunkkal (aki nem biztos, hogy a játék végére is az marad) együtt játszani, de annak sincs akadálya, hogy egyedül terelgessük a robotokat. Mivel a két Joy-Con egy-egy karaktert szimbolizál, így gyakran előre kell gondolkodni, illetve megismerni a pályát, mert sokszor fogunk meghalni a rejtett csapdák miatt.

Ha a „Story” rész nem lenne elég, akkor van egy Party játékmód, aminél igazán kell egy társ, akiben megbízunk, és képesek vagyunk vele együttműködni, mert lényegesen nehezebb pályákat kapunk. Ha még mindig nem ment tönkre minden barátságod, akkor van még egy menüpont, ahol még több pályát találunk, ráadásul nem csak két fő részére, hanem már egyszerre négyen szapulhatjuk egymást, ha valaki hibázott.

A Death Squared az a játék, ami emberi kapcsolatokat tehet tönkre, de ettől még rettentően élvezetes, ráadásul, ha jó az angolunk, akkor a kommentárokon jókat fogunk nevetni, vagy éppen szidni fogjuk. Remekül kihasználja a Nintendo Switch egyediségét, így minden konzoltulajdonos számára bátran ajánlom.

Death Squared

75%

Összefoglaló A Death Squared az a játék, ami emberi kapcsolatokat tehet tönkre, de ettől még rettentően élvezetes, ráadásul, ha jó az angolunk, akkor a kommentárokon jókat fogunk nevetni, vagy éppen szidni fogjuk. Remekül kihasználja a Nintendo Switch egyediségét, így minden konzoltulajdonos számára bátran ajánlom.

Értékelés
75%
Translate »