Oldal kiválasztása

Citadel Forged with Fire – Játékteszt

Citadel Forged with Fire – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

ARK, Conan Exiles, Rust, csak hogy hármat emeljek ki. Mi bennük a közös? Az, hogy Early címként jelentek meg, de a zsánerük mondhatjuk, hogy azonos: túl kell élnünk, építkeznünk kell, törzseket alakítanunk vagy éppen egymás ellen küzdenünk. Mind ismerjük ezt, már egy tucat játék épült erre, de kevés lett kiemelkedő (talán a fent említett három, jobban mondva az első kettő, ami hatalmas népszerűségnek örvend). De most érkezett egy új kihívó, a Citadel: Forged with Fire.

Első ránézésre nem sokban különbözik a fentiektől, csupán annyiban, hogy egy fantasy környezetet kapunk. Mi jön ezzel a világgal? Hát a tipikus lények, hangulat, építmények és MÁGIA! Igen, itt bizony varázsolni fogunk, ráadásul nem is keveset, de ennyire ne szaladjunk előre.

Az elején meg kell alkotnunk a karakterünket, nagy választékunk nincs, de kicsit kötődhetünk hozzá. Ezután ki kell választanunk a térképen, hogy hol szeretnénk kezdeni, aztán indulhat a gyűjtögetés, craftolás és az életben maradás, valamint alapvető kis kuckók építgetése. De egyszer csak a Mágia is szerepet kap, és onnantól indul be igazán a buli.

Bizony, a varázslat itt nem csak holmi tűzzel való játszadozás, hanem hatalmas épületek lebegtetése és hegyhez vágása, brutálisan látványos harcok, ahol több elemet is használhatunk, de állatokat is így szelídíthetünk meg, ami külön érdekesség.

A szelídítés nem úgy megy, hogy kaját adunk a kiszemelt jószágnak, hanem lvl 10-nél kapunk egy mágiát, amivel képesek leszünk magunkhoz édesgetni az állatot, de az elején még csak kisebbeket tudunk bizonyos időre a szolgálatunkba állítani, és ahogy fejlődünk, úgy leszünk a végén képesek akár sárkányoknak is parancsolni.

Amiben még igazán eltér a fentebb említett címektől, hogy itt nincs éhség vagy szomjúság, ezekbe nem fogunk belehalni, viszont az AI-ellenfelek, ők már lényegesen keményebb diók. Ebből adódik, hogy a játékban a gyűjtögetés kapja a főszerepet, hogy minél erősebbek legyünk. Leginkább egy nyitott világú sandbox MMO-ra hasonlít, mintsem túlélő címre, de azért találunk PvE- és PvP-szerveket is.

A Citadel: Forged with Fire még korai hozzáférésben van, 8-12 hónapra teszik a fejlesztők, mire elkészül, és látszik, hogy foglalkoznak vele, folyamatosan érkeznek a patchek, amelyek optimalizáljak a játékot, hibákat gyomlálnak ki. Aki egy, az ARK-hoz és a CONAN-hez hasonló játékot keres, viszont nem szeretne az éhség, szomjúság részekkel foglalkozni, azoknak bátran ajánlom, mert már most bőven játszható, és ha tartják a fejlesztők, amit ígértek, akkor bizony a Citadelt is lehet majd emlegetni, hogy mennyire jó.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »