Oldal kiválasztása

Rock Of Ages 3: Make & Break – Játékteszt

Rock Of Ages 3: Make & Break – Játékteszt78% XP78% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A sztori során Odüsszeusz egyik kevésbé híres társát, Elpenort alakítjuk. Polüphémosz megkéri apját, Poszeidónt, hogy átkozza meg Elpenort és csapatát, akik így korokon át hajóznak és küzdenek meg a történelem nagy alakjaival. Olyan személyekkel találkozhatunk majd mint például Julius Caesar, Moctezuma, Dzsingisz kán vagy épp Erzsébet királyné. Egyet azért le kell szögezzünk, a történelmi hitelesség a legkevésbé sem jellemzi a játékot.

Több játékmódot is rendelkezésünkre áll, de hozzám mindig is a PvP építés állt legközelebb. Ebben az a cél, hogy a két harcoló fél megvédje a pálya végén álló várának kapuját. Mindkét játékos ugyanazon a terepen halad végig, de a védekező fél folyamatosan akadályokat építhet fel az úton, hogy meggátolja a várkapu betörését. Erre például bombák, lökdöső elefántok, várfalak vagy épp egy szél turbinákkal fújhatjuk le a pályáról a golyót. Az nyer, aki először töri be a kaput. Ezen felül Avalanche módban például hullámokban érkező köveket kell kivédenünk, Humpty-Dumpty módban egy törékeny tojást kell megvédenünk és Time trial módban egy égő bombával kell a megadott idő alatt célbaérnünk.

Ha már a pályákról beszélünk, akkor a játékban található egy map editor is, ami nagyon egyszerűen használható, és pillanatok alatt nem csak élvezetes, de jól kinéző pályákat hozhatunk vele létre. Ezeket természetesen megoszthatjuk az interneten is. Ha lusták vagyunk vagy kevésbé kreatívok, akkor szimplán letölthetjük másokét. Szinte tutorial sem szükséges hozzá, annyira pofon egyszerű a használata (de azért kapunk egyet a legelején).  

A képi világ és zenei stílus az elég megosztó tud lenni. Vagy nagyon szereted, vagy utálod. Az átvezető videók és a környezet színes, rajzfilm szerű stílussal rendelkezik, és ezt az épp aktuális kornak megfelelő zenei aláfestéssel társítják. Nagyrészt olyan zenékre számíthatunk, ami az épp aktuális helyszínre jellemző, és gyakran még keverve van egy komolyabb elektromos gitár kísérettel is. Poénos dolog még, hogy az idén nagy meme lett coffin dance is feltűnik, amennyiben a mi várunk pusztítják el elsőnek. Ha valakinek megtetszik a zene, az ACE Team YouTube oldalán ingyenesen elérhető.

A világtérképen való navigálás lényegében a pályák során megszerzett pontjaink elköltésére szolgál. Egy kevés szabadságot tud adni az, hogy a keretünkből gazdálkodva azokat a pályákat nyitjuk meg, amik jobban érdekelnek. Sajnos pont emiatt kicsit grindolós is tud lenni, ha nincs elég csillagunk hozzá.

Nem csak az interneten keresztül játszhatunk, de akár helyi osztott képernyős módban is. Pörgős tower defense és támadás váltakozása nagyon jó party játék lehet. Könnyen tanulható, és az egyedi védelem lehelyezés mindig új és új kihívásokat generál. Mivel nincs szünet a játékban az építés vagy a gurítás közben, így minden perc számít. Ha te tudod elsőnek elindítani a golyót, az akár el is döntheti a meccset.

Értékelés

78%

Összefoglaló Ha egy szórakoztató és humoros indie játékra vágysz, akkor azt ebben mind megtalálod. Lehetőleg a töri dolgozatra ne ebből készülj fel, de ha van a karakterekről előzetes ismereted, akkor még jobban ütnek majd a poénok. Az irányítás frusztráló lehet az elején, de könnyen bele lehet szokni. Az osztott képernyős PvP pedig szerintem önmagában megéri a teljesen korrekt árcéduláját. A változatos játékmódok miatt mindenki találhat magának való elfoglaltságot. A pályakészítőnek köszönhetően akár több száz órát is kisajtolhatunk belőle barátainkkal, de csak humoros boss introk miatt megér egy végigjátszást.

78%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »