Oldal kiválasztása

Realm of Ink – Demó betekintő

Realm of Ink – Demó betekintő

A történet egy ázsiai stílusú fantasy világban játszódik, az Ink birodalmában. A világ lakói egy olyan istenség teremtésének útján léteznek, aki nincs tudatában az általa teremtett világnak. Az első karakter, aki rendelkezésünkre áll a játék során a kardforgató Red, előrehaladásunk alatt fokozatosan egyre több karaktert tudunk majd feloldani. Az utazás során a célunk az lesz, hogy visszaszerezzük a tinta drágaköveket.

Az Ink világban kalandozásunk alatt rengeteg változatos környezetet fogunk bejárni, mint a zöldellő Buddhist Forests, a jeges Monkey Realm, a nyugalmat sugrázó Water Lands és az ősi Mausoleum romjai. Minden területnek sajátos stílusa és speciális ellenfelei vannak.

Játékmenet szempontjából a Realm of Ink legnagyobb inspirációja a Hades volt. Az általános stílus, a kameraállás, a harcstílusok és a gyűjthető képességek erősen a Supergiants Games roguelite játékát idézik. Bár a felszín alapján az összehasonlítás természetes, de a Leap Studio és a Maple Leaf Studio jó munkát végzett a Realm of Ink készítésekor, és megfelelően van benne kölcsönzött és saját ötlet is, mely megadja a kellő frissességet a címnek.

Míg a játékmenet nagyon hasonlít a Hades-ra, kiemelném azt, amiben különbözik attól: A Realm of Ink játékmenete során nem egyedül kell a világ ellen harcolnunk, hanem MoMo, egy macskához hasonló teremtmény fog végigkísérni minket. MoMo azonban nem csak kísér minket, ugyanis az Ink Gem-ek segítségével, melyek a mi képességeinket is szolgáltatja, MoMo-t is megváltoztatja: külseje is megváltozik és ő is speciális képességeket szerez.

Egyelőre csak egy demóról elérhető a játékból, ez alapján annyit tudunk egyelőre mondani, hogy a csaták gördülékenyek és jól kidolgozottak, a mobilitás és a támadások természetesnek érződnek, könnyen hozzájuk lehet szokni (és nagyon ismerősek lesznek azoknak, akik játszottak a Hades-el). Az egyetlen negatívum, amit meg tudok említeni, hogy a játék nyelvezete tele van hibákkal, ami remélhetőleg a megjelenésig át lesz dolgozva. Játékmenet szempontjából minden tekintetben egy olyan játékot várhatunk a Realm of Ink-től ami méltó versenytársa lesz a Hades-nak az akció roguelite játék kategóriában.

Translate »