Oldal kiválasztása

MiniTool ShadowMaker Free – Teszt

MiniTool ShadowMaker Free – Teszt80% XP80% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ki ne futott volna már abba a problémába, hogy egy merevlemez-hiba folytán fontos adatokat veszített el. Ezt a problémát orvosolandó jönnek a jobbnál jobb backup szoftverek, melyek közül most az ingyenesen (is) használható MiniTool ShadowMaker Free 3.1-es verzióját vesszük górcső alá!

A MiniTool ShadowMaker Free egy egyszerű kis program, amit már rögtön a letisztult kezelőfelülete is alátámaszt. Nincsenek felesleges sallangok, effektek, csak a sima menük, teljesen átláthatóan. Ami még egyből a program mellett szól az az ingyenessége ellenére is reklámmentes működése, sőt a telepítő sem ajánl fel mindenféle random toolbart, vagy böngészőt.

A Set up Backup-ra kattintva már csinálhatjuk is a biztonsági mentést, elég csak annyit kiválasztanunk, hogy teljes merevlemezt vagy esetleg csak bizonyos fájlokat/mappákat szeretnénk átmenteni. Lehetne különféle sablonok közül is választani, ám ez sajnos csak a Pro program része, így nem volt lehetőségem tesztelni. Az Easeus Todo Backup Free verziója ugyanakkor képes erre is, így ez valahol kihagyott ziccer a készítők részéről.

Sajnos szintén csak a Pro verzió rendelkezik a titkosítás funkcióval, bár jelszóval levédhetjük fájljainkat ettől függetlenül. Az alapcsomag része maximum fájlméret beállítása, e-mail értesítés küldése, bizonyos fájl típusok kizárása, sőt a komment hozzáadása is. Beállíthatunk időzítést is, így minden nap, azonos időben elvégzi a mentéseket, ami nagy segítség lehet azoknak akik szeretnék kihasználni a programban rejlő lehetőségeket. A fizetős verzió arra is képes, hogy ezt rögtön bootolásnál megtegye. 

A fájlok visszaállítása ugyanilyen egyszerű, egyszerűen csak kiválasztjuk a fájlokat, a backup dátumát és a cél meghajtót. A program képes a PC-nket is lekapcsolni miután végzett. Kapunk pár bónuszt is, mint a boot lemez készítő, vagy a virtuális meghajtók csatolása, sőt lemezek klónozása is része a programnak. Összességében egy hasznos kis program, de az ingyenesek között a már említett Easeus Todo Backup Free vagy a Cobian Backup sokkal többre képes.

 

Értékelés

80%

Összefoglaló Könnyen kezelhető, egyszerű kis program, ám a hasonló ingyenes verziók között vannak nála erősebb darabok. Ha nincs szükség titkosításra vagy hasonló, kevésbé magas szintű funkciókra, akkor még így is hasznunkra lehet.

80%
Translate »