Oldal kiválasztása

Egy megfizethető árú elit gamerheadset – világít és jól szól, kell még más?

Egy megfizethető árú elit gamerheadset – világít és jól szól, kell még más?60% XP60% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Spirit of Gamers márkából 2 terméket is volt lehetőségünk letesztelni és bemutatni nektek. Ebben a cikkben a fejhallgatóról olvashattok, míg a másikban egy RGB-s billentyűzetet mutatunk be.

Felépítés és megjelenés:

A csatlakozó USB-s, számítógéppel kompatibilis. Próbáltam PS4-gyel is, de csak a mikrofon működött, hang nem volt (az én fejhallgatóm szintén USB-vel csatlakozik a géphez, de konzollal is tökéletesen működik).
Ránézésre egy szép fejhallgató, oldalán ott figyel a márka logója, a koponya és körbe a szöveg kékben világit.
A kábel egy kicsit túl vastag, és műanyag borítása van, ami nem éppen a legjobb választás.
Maga a headset műanyagból készült, és abból is a gyengébb minőségű, olyan hatása van, mint a Happy Meal menü játékainak. A mikrofon anyaga viszont meglepően jó, valamilyen alumínium/műanyag lehet, strapabíró, és könnyen állítható, hogy melyik irányba álljon a mikrofon.

A kényelmet illetően már az első pillanattól kezdve voltak fenntartásaim, de tulajdonképpen ebben az árkategóriában nem várhatunk csodát. Pár óra után viszont fárasztó a viselete, viszont ellentétben más, általam már korábban használt fejhallgatókkal (köztük számos drágább termékkel), nagyon jól illeszkedik a fejhez, és nem mozdul el semerre, nem kell igazítgatni használat közben.

Hang és mikrofon:

Virtuális 7.1-et tud, ám ez annyira nem érzékelhető, ami az árból kiindulva talán megbocsátható. Maga a hang szerintem teljesen rendben van, ha az a lényeg, hogy csapatban játsszunk, és halljuk a társainkat, illetve a játék hangjait. Ha csak zenét szeretnék hallgatni, akkor viszont arra nem egy gamereknek szánt példányt használnék.
A mikrofonja is rendben van, néha ugyan picit közelebb kellett tennem a számhoz, de ezt leszámítva a célnak megfelel, tökéletesen hallottak a többiek, könnyedén lehetett játék közben kommunikálni.

Összefoglalva:

Végig az árcédulát tartottam szem előtt, és ahhoz mérten értékeltem az eszközt. (Egyébként a cikk írásának pillanatában 6-7 ezer forint között mozog a termék a webshopokban.) Ez a gamerheadsetek világában a belépőkategóriát jelenti, és ehhez mérten szerintem teljesen rendben is van a füles. Hosszú távra én inkább egy komolyabbat ajánlanék, de rövid távon vagy átmenetileg, ha most még nem szeretnétek beruházni egy komolyabb Spirit of Gamer-fülesre, addig tökéletes szolgálatot tud tenni.

A tesztet lehetővé tette a Konzolok Szervize, köszönjük a headsetet.

Értékelés

60%

Összefoglaló Ár-teljesítmény tekintetében egy teljesen korrekt ajánlatról beszélhetünk, ami a világító márkaemblémának, valamint a fehér színének köszönhetően még stílusosan is néz ki. Az anyaghasználata és hosszabb távon a kényelmessége hagy maga után némi kívánnivalót, ám belépőszintű fülesként teljesen jól megállja a helyét.

60%
Translate »