Oldal kiválasztása

American Truck Simulator – Játékteszt

American Truck Simulator  – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az SCS software új játékkal rukkolt elő erre az évre, mely nevéből ítélve egy régebbi játékuk újragondolása lehet. A 18 Wheels of Steel Across America névű 2003-as játék szintén Amerikában játszódik és az Egyesült Államok béli fuvarozgatás a témája.

Az American Truck azonban a jóval frissebb Euro Truck Simualtor 2-re hasonlít, grafikájában és menüjében, ahol találkozhatunk ugyanazokkal a beállítási lehetőségekkel, és a megszokott regisztrációs felülettel. A játék kezdetén választanunk kell egy nevet a profilunknak, egy képet a karakterünknek, egy logót cégünknek és egy általunk favorizált kamion márkát a játékban megtalálhatók közül. Egyelőre nem áll rendelkezésünkre nagy választék össze-vissza két márka néhány típusa közül választhatunk, de a folyamatosan kiadott frissítések biztosan növelik majd a választható márkák számát. A logók között amerikai jelképek, és egy-két grafikon szerű ikon található. A karakter képeknél nem nagyon látszik változás, ugyan azokkal az arcokkal találkozhatunk melyekkel az előző SCS játékban. A profilnévnél (amennyiben Steam-en használjuk a játékot) felhasználói nevünket írja be, persze ezt átírhatjuk. A térképet, azaz a teljes Amerikai Egyesült Államokat egyelőre nem fedezhetjük fel, csak Nevada és Kalifornia elérhető, de a többi állam szintén be fog kerülni a következő frissítésekkel.

Amennyiben végeztünk a beállításokkal, van egy karakterünk és annak egy cége, akkor elindulunk a teszt-vezetésre. Amit ugyan át is tudunk ugratni, de akik az SCS játékokban nem annyira jártasak azoknak ajánlott. A játék megkezdéséhez fuvart kell vállalnunk, mivel még nincs saját kamionunk. A folyamatos bér-sofőrködéssel, esetleg egy kis hitel igényléssel hamar meglehet az első saját verdánk is. Amint megvettük a kamiont tudunk vele járkálni a világban fuvar nélkül is, de vállalkozóként fuvarozhatunk is vele, ami jóval több pénzt hoz. A bevételből fejleszthetjük meglévő kamionunkat, esetleg vehetünk egy korszerűbb modellt, vagy a cégünkbe fektethetünk egy keveset.

Mivel a játékot nem kezdjük nagy fő-hadiszállással, nincs hely több kamionnak, maximum a sajátunknak. Ezért ha szeretnénk alkalmazottakat is felvenni, akkor a garázsunkat kell fejlesztenünk. Ez lépésenként lehetséges, először a garázsunkat kicsi változatra tudjuk fejleszteni, amiben három kamionoknak van hely, így két sofőrt tudunk felvenni. Ha ez nem lenne elég, tovább fejleszthetjük a garázst nagyméretűre, ahol már öt kamionnak van hely, vagyis négy beosztottunk lehet. Az alkalmazottaink dolgoznak, mint mi magunk, bevételt termelnek és fejlődnek, de sajnos néha csak egy számlával térnek vissza, ha nem találtak munkát sehol. Az ilyen eseteknek a száma jelentősen megnőtt az Európában játszódó játékhoz képest. Amennyiben nem lennénk elégedett alkalmazottaink munkájával ki is rúghatjuk őket, és a munkaközvetítőknél vehetünk fel más embereket a helyükre.

Viszont nem csak beosztottaink munkáját igazgathatjuk, ha mi is vállalunk fuvarokat rengeteg érdekes tájjal és az európai epizódhoz képes számos újítással találkozhatunk. Az utak gyönyörűek, visszaadják azt az élményt, hogy Amerikában vagyunk, ahol a távolságok nagyobbak. Némely úton csak 100 mérföldenként van benzinkút vagy pihenő. A sivatagosabb részeken találkozhatunk ördögszekerekkel melyek előszeretettel kelnek át előttünk az úton csoportosan, persze nem zavarnak bele a vezetésbe, a kamiont nem lökik arrébb vagy okoznak neki sérülést. Azonban ha lakott területen, vagy egy autópályán vezetünk, vigyázzunk a rendőrautókkal, ugyanis a játékban mozgó traffipaxként működnek.

A gyorshajtással pedig érdemes vigyázni, mert ha a sebesség-határt túlléptük és közelünkben egy rendőrautó van, az elkezd szirénázni és a megszokott módon a GPS helyén már csak a bírság összegét látjuk. Újdonság, hogy fuvarunk végcélját elérve egy marker jelenik meg a telep kapujánál. Ebbe bele kell hajtani és itt tudunk választani a beállási lehetőségek közül. A megszokott tolatásos módszer mellett az egyszerűsített orral beállást, vagy azt is választhatjuk, hogy nem állunk be, így persze kevesebb tapasztalati pontot kapunk. A fuvarokkal jól lehet keresni, ami elősegíti céljaink elérését, például hogy legyen egy nagy garázsunk, egy csúcs kamionunk, esetleg hogy felfedezzük a teljes térképet. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, hogy ki, merre indul el a játékban, az csak tőle függ, de bármerre visz az útja igazi amerikai hangulatot árasztó utakat, városokat járhat be.

Értékelés: 7/10

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »