Oldal kiválasztása

Gunsmith Simulator – Korai hozzáférés betekintő

Gunsmith Simulator – Korai hozzáférés betekintő

Napjainkban a szimulátor játékok tonnaszámra érkeznek annak köszönhetően, hogy egy-egy komolyabb címre jut tíz másik, amely teljesen viccet csinál a műfajból (melyek még lehetnek sikeresek, azonban ez a ritkább eset a vicc-szimulátorok között). A jelen cikkünk tárgyát képező Gunsmith Simulator a komoly hangvételű szimulátorok közé tartozik, jelenleg korai hozzáférésben elérhető és már az első verziói alapján is rendkívül minőségi élményt biztosít.

Ahogy a játék neve is sugallja, a Gunsmith Simulator egy fegyverműves szimulátor, amely az általunk irányított karakter családtagjától kapott műhelyünk működtetjük. A játéknak sikerül autentikus élményt nyújtani a különböző lőfegyverek javításával, restaurálásával és módosításával kapcsolatban. A játékban szereplő összes lőfegyver egy valóban létező fegyver alapján nagy részletességgel lett lemodellezve, egészen az utolsó csavarokig. A szerelés során apró alkatrészeire szedhetjük a fegyvereket, hogy megállapíthassuk, mely alkotóival van gond, és képet kapjunk arról, hogy melyiknek van szüksége egy egyszerű tisztításra vagy teljes cserére. A fegyverek iránt szenvedélyesen érdeklődők számára a Gunsmith Simulator biztosan kiemelkedő lesz, részletgazdagsága miatt.

A Gunsmith Simulator egyik erőssége kétségtelenül a fegyverek testreszabásának sokféleségében rejlik. Választhatjuk, hogy új alkatrészeket vásárolunk online, restaurálhatjuk őket, illetve egyesesetekben mi magunk készíthetjük el őket fából, illetve fémből, olyan speciális eszközökkel, mint az esztergapad és a CNC. Ez egy valóban részletgazdag élmény előtt nyitja meg a kaput, feltéve, hogy nem unjuk meg az ismétlődő fegyvereket, melyek száma jelenleg a fő oka annak, hogy a játék korai hozzáférésben van jelenleg. Szerencsére a fejlesztői kommunikációban közzétették, hogy a közeljövőben az elsődleges céljuk a fegyvergaléria bővítése lesz.

Nyilvánvaló, hogy mint minden ilyen típusú szimulációs címnél, minél hűségesebbek vagyunk a megrendelői kéréshez, annál több hírnevet, tapasztalati pontot és pénzt kapunk a teljesített megrendelések után. A Gunsmith Simulator fő hangsúlya, megbízások szempontjából a restaurációs oldalon van, amely lehetőséget ad arra, hogy új életet adjunk a nagyon rossz állapotban lévő és használhatatlanná vált fegyvereknek. Ezen felül karakterünk nagymamája is rendszeresen felkeres minket mindenféle különleges feladatokkal, melyekért pénzt nem kapunk ugyan, de feloldja számunkra a munkánkhoz használatos eszközöket (pl.: CNC gépet nem használhatjuk azonnal, hanem egy ilyen megbízás során oldjuk fel magunknak). A fegyverek szétszerelése (és összerakása) meglehetősen egyszerű, mivel a folyamat eléggé irányított, kiemelve a komponenseket, amelyekhez éppen hozzá lehet nyúlni. Ha már minden alkatrész a munkaasztalon van, tisztíthatjuk és olajozhatjuk őket, hogy visszatehessük őket az eredeti helyükre.

A fegyverek helyreállítása nem meríti ki az összes teendőnket velük, hiszen lehetőségünk van, illetve néhány megbízás során szükséges is lesz testre szabni is őket. Az optikai irányzéktól kezdve a markolatokon át a lézerekig és elemlámpákig, rengeteg a fegyverre csatolható kiegészítőt vásárolhatunk, hogy növeljük annak hatékonyságát és funkcionalitását. Emellett persze lesz lehetőség a fegyver esztétikai részének a kedvünkre való módosítására is, festéssel és matricákkal.

A játék egyetlen negatívumának a kamerakezelését emelném ki, mely a szétszerelésnél előszeretettel ugrál vissza alaphelyzetbe, ami nagy zoom esetén rendkívül zavaró és hosszútávon számomra például szédülést eredményezett. Ez valamennyire kiküszöbölhető, 1-1 alkatrész felemelésével és kézben történő szétszerelésével, azonban ez sajnos nem változtat azon, hogy a kamera önálló mozgását kikapcsoló beállításra még várnunk kell.

Grafikai szempontból a Gunsmith Simulator elég részletes ott, ahol a leginkább számít: a lőfegyvereknél. A fegyverek kialakítása a legapróbb részletekig kidolgozott. Tisztán láthatóak a csavarokat, amelyek egy AKM testét és vázát összetartják. Láthatjuk a barázdákat és a pöttyöket egy markolaton. Néhány textúra máshol azonban maszatosnak tűnhet és érződik. Például a bolt körül található jelentéktelen elemek, például a falak, ósdinak tűnnek, grafikai elavultságuk miatt. Sajnos ez igaz néhány munkaállomásunkra is, például az esztergapad működésénél.

Nagy pozitívuma azonban a játéknak, hogy nemcsak a munkaasztalok felett tölthetjük időnket, ugyanis 2 különböző lőtér is rendelkezésünkre áll, ahová egyszerre maximum 4 lőfegyverrel kimehetünk őket terep tesztelni. Ezek rendkívül szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak, ha meguntuk az aprólékos munkát és kedvünk támad kipróbálni az alkotásaink.

A Gunsmith Simulator már Korai hozzáférésben is páratlan restaurálási és testreszabási élményt nyújt, és ha a fejlesztők továbbra is támogatni fogják ez csak jobb és jobb lesz idővel. Természetesen nem mentes a kisebb és nagyobb hibáktól, de remélhetőleg ezeket még a hivatalos megjelenés előtt kijavítják. Nem mindenkinek való cím, de egyértelműen a fegyverek szerelmeseinek és a szimulátorok rajongóinak szól, akik minden bizonnyal több órányi szórakozást találhatnak benne.

Translate »