Oldal kiválasztása

Fat Princess Adventures – Játékteszt

Fat Princess Adventures – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Avagy hogyan nyírjuk ki a mit sem sejtő játékos rekeszizmait pillanatok alatt…

A Fat Princess széria látványos változásokon esett keresztül az utóbbi időkben, mind játékmenet, mind látvány tekintetében. Szerencsére ezek a változások azt a bizonyos képzeletbeli mérleget pozitív irányba billentik, így aggodalomra semmi ok.

Az Adventures alcímet viselő rész egy különálló alkotás, nem folytatásként érdemes rá nézni, hanem önálló produktumként. Na de mi is a játék? Ha be akarjuk kategorizálni, akkor egy akció-rpg, amit simán el lehetne adni akció-rpg paródiaként is. (Ha létezik a paródia kifejezés játékműfajoknál is). Lényegében egy kooperatív játékról van szó, ahol egyszerre négyen apríthatjuk az utunkba kerülő ellenfeleket, téve mindezt egy rendkívül vicces, meseszerű megjelenítés keretében, hozzátéve a nem mindennapi, ütős kommenteket. A történet roppant bonyolult, az egyszeri játékos talán nem is fogja megérteni a mélységét: feladatunk az egyesült kék-piros királyságot megmenteni az alávaló Gobblingok és a Keserű Királynő inváziójától. Ééééééés….. Nincs és… De nem is kell.

:galeria:

A játék ennyiről szól, se több, se kevesebb. Megyünk, gyilkolászunk, nevetgélünk és jól érezzük magunkat, lehetőség szerint minél több baráttal. A játék irányítása tökéletesre sikerült, a csaták látványosak és nagyon viccesek (pláne ha valaki véletlenül túl eszi magát és nagy köv… akarom mondani Manfred a mamut után szabadon, dúsbundájú harcossá alakul). Ha esetleg a nagy káoszban úgy érezzük magunkat, mint kezdő játékos a League of Legends meccseken és azt se tudjuk mi történik, az külön hozzá tesz a mókához. A zenék és a különböző kommentek, szövegek tökéletesen illeszkednek a hangulathoz, s rögtön a játék legelején, a tutorial szekciónál sűrű támadások fogják majd érni szerencsétlen rekeszizmainkat.

A játékot, rengeteg vér ellenére (ami azért állítható) a gyerekeknek és a gyereklelkű felnőtteknek találták ki, új eredeti ötletet nem nagyon tartalmaz, de azt hiszem nincs is rá szüksége. Tökéletes szórakozást nyújthat pár órára, így a tipikus mintapéldája a tisztességesen összerakott iparosmunka fogalmának.

Értékelés: 7,5/10

Translate »