Oldal kiválasztása

Tales from the Borderlands finálé – Játékteszt

Tales from the Borderlands finálé – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Elérkezett a nagy FINÁLÉ! Előbb lett kész, mint a GoT, hihetetlen. Vajon az előző két gyengébbre sikeredett rész után jobb lett a befejezés? Röviden: igen!

Az előző két rész sajnos, valahogy nem lett olyan ütős, mint az episode 1-2, legalábbis szerintem. Sajnáltam is, mert nagyon megtetszett az elején, hogy mennyire humoros és izgalmas a játék. Viszont kellemesen csalódtam a befejezésben. Minden félelmem ellenére jobb lett a harmadik és negyedik epizódnál.

Nagyon gyorsan történnek az események, fellélegezni sincs nagyon időnk. Az egyik dologból már a másik kellős közepén vagyunk. Drámából nincs hiány, az emberek úgy hullnak, mint a legyek. Már hirtelen úgy éreztem, hogy ez igazából a GoT, csak egy Borderlands skinbe van bújtatva.

Hyperionon nagyon rövid időt töltünk a játék elején, és utána vissza Pandorára. Persze Gortys továbbra is azt hajtogatja, hogy majd egy napon szeretne egy szép, barátságos bolygón élni (milyen jó, hogy eddig vagy 6-szor hallottuk ezt tőle…). Igazából a történet, amit két főszereplőnk mesél az idegennek, aki fogva tartja őket hamar véget ér, és végre a jelenben folytatódnak tovább az események.

Megtudjuk ki az a bizonyos idegen, és hát elég meglepő! Én végig egy bizonyos valakire gondoltam, de tévedtem, és még sokkal nagyobbat meglepetés az, hogy kirejtőzik a sisak alatt.
Egy másik, már akár feledésbe merült szereplő pedig visszatér, egy kicsit megváltozott külsővel. Vélhetően el telt pár hónap az események óta, amit eddig csak újraéltünk az emlékekben.

Az eddigi döntéseinknek talán most van először értelme. Össze kell szednünk egy csapatot, amihez 3 szereplőt kell beválogatnunk. Megmentettünk valakit, vagy kedvesek voltunk vele akkor elérhető státuszban van. Viszont ha valakivel kitoltunk, illetve nem mentettük meg, akkor őt sajnos (vagy nem sajnos) nem tudjuk választani. Illetve van egy titokzatos szereplő, akihez rengeteg pénz kell, hogy zsoldosként felfogadjuk, és anonim, a játék nem árulja el, hogy ki az illető. Nekem nem volt elég pénzem így nem tudtam felfedni kilétét… De legközelebb, ha újrajátszom az elejéről, semmit nem fogok venni, semmi skint vagy ruhát, és akkor kiderül majd ki is a zsoldos. Igazából persze mindegy, hogy kiket válogatunk a csapatba, csak más harci mozdulatokat fogunk látni.

A befejezés nekem nem annyira tetszett… Mármint befejezés alatt az utolsó 1 percre gondolok… Igazából teljes ürességben hagy a játék, és nem válaszolja meg a fontos kérdést, amiért eddig játszottunk, hogy milyen kincs, jutalom, akármi van a vault ládájában, mert csak eltűnnek hőseink…

A poénok most sokkal jobbra sikeredtek, mint az utóbbi alkalmakkor. A történet jó, izgalmas és nagyon frappáns a titokzatos emberrablónk kiléte. Így, amilyen az első kettő és a befejező epizód volt szívesen venném, ha készítenének majd egy második évadot is.

Értékelés: 9/10

Translate »