Oldal kiválasztása

The Swindle – Játékteszt

The Swindle – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Steampunk világba elhelyezett régi vágású indie cím, aminek a hangulata és látványba bárkit elvarázsolhat.

100 napon belül a Scotland Yard aktivál egy Mesterséges Intelligenciát. Kódneve: The Devil’s Basilisk. Feladata, megakadályozni minden betörést. Mint mester tolvaj csak 100 napod maradt, hogy bebiztosít a jövődet és elvégezd az utolsó nagy betörésed!

A The Swindle egy kicsit vegyes érzéseket tud kiváltani az emberekből, de inkább a pozitív irányba fog billeni a mérleg és az egyik legfőbb indok a játék hangulata, ami eltudja kapni az embert és a monitor elé szegezni, de ennek a megértéséhez könnyebb, ha darabokra szedjük.

Egy oldalnézetes játékról van szó, aminek a látványvilága főként azoknak fog tetszeni, akik szeretik a steampunkos játékokat, ők egyszerűen imádni fogják. Ráadásul, akik szeretik a kicsit mesésebb/kézzel rajzolt grafikát megtalálták a tökéletes címet.

A történet fentebbi ismerteséből sejthető, hogy egy lopakodós játékot kapunk, amiben az akció sincs mellőze, de ezt ésszel kell csinálnunk és a karakter menedzsment is megtalálható benne. Főhadiszállásunk egy gőzzel hajtott léghajó ahol tudjuk fejleszteni karakterünk képességét, kütyüket készíthetünk, de magát a hajót is fejlesztenünk kell, ha új helyszínre akarunk eljutni. Ha mindent felakarunk fejleszteni, akkor, készüljünk fel, hogy nagyon sokszor fogjuk ugyanazt a helyszínt végigjárni, de még sem fordul az egész unalomba. Szerencsénkre minden pálya véletlenszerűen generálódik, így mindig új helyszínt kell megismernünk.

Még ami a játék javára írható, hogy egy karakterünk van, de ha meghal a betörés során, akkor nem kell elölről kezdenünk az egészet, hanem újra kezdhetjük a pályát, de már új karakterrel. Egyedül a pénzt bukjuk el, így azért meg kell fontolnunk, hogy mennyire kockáztatunk. 

Mibe is lehet meghalni? Legtöbbször az érdekes játékműködés lesz az oka. Bizonyos magasságból esünk le és karakterünk nem hajlandó a falon csúszni, vagy ellenfelünket (róluk kicsit később) akit leakarunk ütni, ránk fordul és gyorsabban üt, mint mi. Olyan is előfordul, hogy valamiért karakterünk kisebbet ugrik, mint kellene, és a tüskékben landol. 

Akkor az ellenfelek, ezen a téren sem panaszkodhatunk igazán, ahogy telnek, a játékban a napok úgy érkeznek az újabbak, hiába térünk vissza az első pályára, ott is már jelen lesznek így a játék nehézsége is megugrik, de nem lesz zavaró, mert ki lehet őket ismerni és a kütyük, amiket kifejlesztünk, mindig hasznosak lesznek.

The Swindle egy retro hatású indie cím, akit tökéletesen igazítottak a mai igényekhez. Lehet valakinek monoton lesz vagy akár nehéz is, de igazán dühösek sosem leszünk a játékra (talán, amikor nem a mi hibánkból bukunk el egy halom pénzt). Bátran merem ajánlani bárkinek aki, szereti a lopakodós játékokat fűszerezve egy kis akcióval és karakter menedzsmenttel.

Értékelés: 8,5/10

Translate »