Oldal kiválasztása

Tokyo Mirage Sessions Fe – Játékteszt

Tokyo Mirage Sessions Fe – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Vannak játékok, amiknek a címe mindent elárul és vannak olyan játékok, amik olyan furcsa címet kapnak, hogy azért figyelsz fel rájuk. A Tokyo Mirage Sessions #FE szerintem kitaláljátok melyik csoport.

A Tokyo Mirage Sessions #FE már csak a címe miatt is annyira kilóg a sorból, hogy nem igazán tudjuk mi is ez valójában. De ha csak két másik címet mondok, hogy Shin Megami Tensei és Fire Emblem már kicsit tisztul a kép, de, hogy kerül össze a kettő együtt? Az már egy érdekesebb történet.

A Shin Megami Tensei egy igazán érdekes széria, ami szerteágazik több címre is, de az alapok azonosak, van egy emberi szereplőnk, aki furcsa lényekkel lép szövetségre és ez megtoldva egy körökre osztott harcrendszerrel és irtózatosan nehézséggel, hogy az ember vért izzadjon. A Fire Emblem egy különböző korban játszódik és ugyanúgy körökre osztott széria és már nagyon sok rajongó kérlelte, hogy keresztezzék a két szériát és hát megszületett a Tokyo Mirage Session #FE.

A történetet különösebben nem szeretném részletezni a fordulatok miatt, de már az elején szembesülünk egy eseménnyel a „Nagy Eltűnéssel” ahol is egy operából mindenki eltűnik, kivéve egy kislányt, akit egy furcsa fény véd meg, majd ugrunk az időben. A kislány már nem olyan kicsi, ezek után egy zenei valógáton van, ahol furcsa események történnek és átkerülünk egy másik dimenzióba és innentől indulnak az események igazán és jönnek a fordulatok.

Aki ismeri a Shin Megami Tensei szériát, az tudja, hogy inkább a dungeon crawlerhez lehet hasonlítani. Vannak területeket amiknél TPS nézetbe mászkálhatunk a harcok 2D-sek, de itt minden harc 3D viszont ez a kis területen való kóborlás megmarad, de leginkább átvezetőket fogunk nézni és néha-néha választani párbeszédeknél. Erre külön fel kell készülni, hogy sokat fogunk olvasni.

De akkor térjünk ki a legfontosabb részre, a harcrendszerre, ami a fentebb említett játékokhoz hű lett. Körökre osztott és, hogy ne legyen, könnyű az életünk minden karakternek van egy típusa, harcos, varázsló, íjász és hasonló és az ellenfeleknek van egy gyengéjük, amit ha megtalálunk, és kihasználunk, gyorsan tudunk velük végezni. Valamint, vannak támadások, amiket összefűzhetünk a többi karakterrel együtt így látványos kombókat hajthatunk végre.

Látványra nem lehet panaszunk, igaz, hogy a Wii U nem egy erőgép, de mindent kihoztak belőle. Vibrálóan színes az egész és ez miatt igazán kilóg a mai divatból ahol a szürke, barna és egyéb komor színek a menők. Amit még ki kell emelni az a zene, szerves részét képezi a játéknak és élvezetes őket hallgatni ráadásul nagyon sokhoz klipet is kapunk.

A Tokyo Mirage Sessions #FE egy kiváló játék Wii U-ra, ami hamisítatlan JRPG és két olyan szériát ötvöz, amire már rajongók millió vártak és igazán negatívumot nem tudok rá mondani. Aki tudja, szerezze be, nem fogja megbánni. Reméljük a Nintendo NX-re sok-sok hasonló játék fog megjelelni.

Értékelés: 8,5/10

Translate »