Oldal kiválasztása

Mario & Luigi: Dream Team – Játékteszt

Mario & Luigi: Dream Team – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy Mario-játék, ami kilóg a sorból, mert RPG-elemeket tartalmaz és körökre osztott harccal fűszerezték meg? Igen létezik ilyen, és melegen ajánljuk mindenkinek a kipróbálását.

El tudunk képzelni egy Mario-játékot komoly körökre osztott harcokkal és erős RPG-elemekkel? Elsőre nagyon nehezen, pedig a Mario & Luigi Dream Team Bros. pontosan ezt kínálja. De a jól megszokott puzzle- és platformelemek sem hiányoznak, ezek vegyítésével végeredményben egy igazán érdekes Mariós cím született.

Történetünk nem a Gomba Királyságban játszódik, hanem a Pi'illo szigeten. Ahol is a feladatunk az lesz, hogy segítsünk a helyieknek, mert minden területükre valamilyen gonosz ellenfél fészkelte be magát.

Az irányítást és a harcot tekintve is egyedi a játék, mert Mariót és Luigit egyszerre kell irányítanunk, a harcok pedig a klasszikus körökre osztott vonalat követik, viszont nem csak a jól megszokott módokon tudunk támadni, hanem például a fejre ugrás, kalapácsdobás, teknőspáncél ellökése mellett, ha jól időzítünk, ellenfeleink támadását vissza is tudjuk verni, és ők maguk fognak sebződni.

A logikai feladványoknál egyszerre kell a két karakterünket használni, és az irányítás különlegessége itt mutatkozik meg a legjobban? míg Mario az A gomb lenyomásával ugrik, addig Luigi a B gomb segítségével fog.

Maga a játék érdekessége akkor jön, amikor Luigi mély álomba merül, és az álmaiban kell különféle feladatokat teljesítenünk. Itt találkozhatunk az elképzelt tökéletes önmagával, a saját birodalmával, Dreamly Luigivel. Ebben a világban számos és változatos módokon segít majd a harcokban, és ha tökéletes fejre ugrást viszünk véghez, akkor megjelenik a hadserege, és letarol mindenkit, vagy fegyvereket adhat nekünk.

A Mario & Luigi Dream Team Bros. egy kifejezetten egyedi címnek számít a Mario-univerzumban. Nem mellőzi a humort sem, de mindezek mellett hű marad a régi játékokhoz. Nem nevezhető hibamentesnek, például a párbeszédeket nem tudjuk átugrani, így a játék eleje hosszú és kissé unalmas, de minden más kárpótol bennünket ezért, így nyugodt szívvel javasoljuk a kipróbálását.

Értékelés: 8,5/10

Translate »