Oldal kiválasztása

Lego City Undercover: The Chase Begins – Játékteszt

Lego City Undercover: The Chase Begins – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mi történik, ha keverjük a LEGO világát a Sleeping Dogs nyitott világával és egy beépült zsaru történetével? Egy egyedi és furcsa játék születik, ami eléggé felemás képet mutat.

A Lego City Undercover eredetileg Wii U-ra jelent meg, és vegyes fogadtatásra lelt, de családbarát kalandokat nyújtott, jól érthető humorral, így azért az emberek szerették. A The Chase Begins két évvel az előd története előtt játszódik, és Nintendo 3DS-re látott napvilágot.

A játékmenetet tekintve egy sandbox LEGO-világot kapunk, ahol szabadon garázdálkodhatunk, mini játékokat teljesíthetünk, de a fő- és mellékküldetések is csak arra várnak, hogy teljesítsük őket. És ha már itt tartunk, ismerkedjünk is meg ezzel a szállal.

Még újoncok vagyunk a városban, így nem is bíznak ránk nagy ügyeket: segítünk a civileknek, kutyákat és macskákat mentünk, de folyamatosan lépkedünk felfelé a ranglétrán, és a végcélunk a helyi bandavezér, Rex Fury rácsok mögé zárása lesz.

A humor rész itt sem maradhat ki, de nem olyan emlékezetes módon, mint az első részben. Inkább ugyanazokat az elemeket kapjuk, csak itt-ott más köntösben. Sok filmes utalással találkozhatunk a vicces jeleneteknél. Mivel egy 3DS-re készült, nyitott világú játékról beszélünk, a grafikának is szóba kell kerülnie, ami nem éppen kiemelkedő, láttunk már ennél sokkal szebbet, és hiába LEGO-ból épül fel minden, az összhatás lehetne sokkal részletesebb.

Az irányítás nagyon könnyen megtanulható, és a Wii U verzióban található free runos falon, peremeken való mászkálás is megmaradt, így bárhova eljuthatunk.

A Lego City Undercover The Chase Begins egy nagyon felemás játék lett, vannak benne bőven szerethető részek, a fiatalabb korosztálynak talán szórakoztató is lesz, de aki többre számít egy ilyen játéktól, csalódni fog.

Értékelés: 6/10

Translate »