Oldal kiválasztása

PlayIT 2014 ősz – Nintendo stand: Yoshi’s Woolly World – Próbakör

PlayIT 2014 ősz – Nintendo stand: Yoshi’s Woolly World – Próbakör
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Yoshi neve ismerős lehet azoknak, akik szeretik Mario világát. Most Wii U-n kap egy önálló játékot, amire nagyon is érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

Kirby gyurmavilága után Yoshi is egy nagyon egyedi látvánnyal megáldott játékot kap. Az egész világot fonalból építették fel, ami elsőre furcsán hangozhat, de amint elkezdünk játszani vele, rájövünk, hogy mennyire is jól működik az alapkoncepció.

Leginkább egy szorgos nagymama kötögetéséhez lehetne hasonlítani a látványt, amit persze Yoshi a rejtekhelyek elérésének érdekében képes lesz a fonalakra lebontani. A játékmenet egy klasszikus platformer szabályait követi, amelynek során különböző ügyességi részeken kell majd továbbjutnunk.

Yoshi fonalgombolyagokat tud felvenni, és ezeket számos helyen hasznosítani tudja: lesz, amikor platformelemek válnak belőlük, de akár az ellenfeleket is kiüthetjük, ha rájuk lőjük, vagy komplett pályaelemeket is alkothatunk, ha a repkedő felhőket célozzuk meg. A főszereplőnkre jellemző hosszú nyelv sem maradhat ki, így esélyünk lesz az ellenfeleinket megenni és rálőni a társaira, hogy könnyebben túljussunk rajtuk.

Maguk a pályák nagyon ötletesen és változatosan vannak felépítve. A PlayIT-en három pályát lehetett tesztelni, és mindegyik más-más felépítéssel rendelkezett. Yoshi képes a fonalakat úgy is felhasználni, hogy nagyobbra nőhessen, vagy akár különböző formákat is felvehet. Talán mondanom sem kell, hogy ennek egyes helyeken szerepe lesz a továbbjutásban is. Sajnos a rendezvényen nem volt lehetőség kipróbálni a többjátékos módot, de ez is elérhető lesz a végtermékben, és egy barátunkkal kell majd összedolgoznunk a feladatok teljesítése érdekében. A játék irányítása könnyen megtanulható, viszont elsőre kis gyakorlást igényel.

A Yoshi's Woolly World nagyon jó példa arra, hogy a Nintendo szeret kísérletezni, és bár az alapok sziklaszilárdak, de ilyen látvánnyal még egész biztosan nem találkoztunk. A megjelenésével kapcsolatban még nincsenek pontos információink.

Translate »