Oldal kiválasztása

The Wolf Among Us – Játékteszt

The Wolf Among Us – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Vajon van élet a Walking Dead sikere után? A Telltale Games csattanós választ ad, mert bár a The Wolf Among Us ugyanazokból a panelekből építkezik, mint a zombis előd, mégis képes magával ragadni. Kipróbáltuk az első epizódot!

Ugyan hazánkban nem igazán ismert a Bill Willingham nevéhez fűződő, 2002 óta futó Fables-képregénysorozat, a mesevilág helyett a mi világunkba költöztetett, jól ismert mesehősök története világszerte töretlen népszerűségnek örvend. A Telltale Games pedig a The Walking Dead első szezonjának váratlan sikere után azonnal lecsapott az itthon néhány kötetet megélt Fabulák-sorozatra, amiben a mesék világából száműzött mesefigurák New York-ban próbálnak meg boldogulni, s lehetőség szerint elvegyülni. A játék főhőse a Piroskából is ismert Farkas, aki emberi testben, helyi seriffként igyekszik kideríteni, ki állhat a közösséget lázban tartó gyilkosságok hátterében. A történet során aztán feltűnik számos ismert vagy kevésbé ismert mesehős, kezdve Hófehérkétől, Belle-n és a Szörnyetegen át a három Kismalacig. Természetesen bőven akadnak majd olyan szereplők is, akik a hazai köztudatban kevésbé ismertek, de nem kell megijedni, mindenki kapott egy méretes enciklopédiát, aminek segítségével részletesen megismerhetjük, s elhelyezhetjük a világban az adott mesefigurát.

A játékmenet ugyanazt a koncepciót követi, mint amit megismertünk a The Walking Deadben, vagyis sokkal inkább a nyomozásra, a párbeszédekre, a környezettel való interakcióra és magára a történet elmesélésére helyeződik a hangsúly, az akció pedig teljesen háttérbe szorul. Utóbbi egyébként ezúttal is QTE-szekvenciákra épül, némi csavarral. Maga a sztori hűen követi a képregény első részeit, vagyis minden egy levágott fejjel kezdődik, s miközben az ismeretlen holttest és tettes után kutatunk, számos, a történet szempontjából meghatározó döntést kell hoznunk, amelyek ezúttal is kihatással lesznek a végkifejletre. És ahogy bővül a gyanúsítottak köre, úgy lesz egyre nehezebb meghoznunk ezeket a döntéseket.

Az első epizód nagyjából három órája nem is nagyon szól másról, mint a cselekmény felvázolásáról, a gyanúsítottak felsorakoztatásáról, a hősök és antihősök bemutatásáról, vagyis ennek a különleges világnak az ismertetéséről. Így eshet meg, hogy szarkasztikus stílusban kioktat minket a láncdohányos disznó, vagy hogy szemtanúja lehetünk a Szépség és a Szörnyeteg se veled, se nélküled kapcsolatából eredő konfliktusoknak. A The Wolf Among Us pontosan azért működőképes, mert teljesen új dimenziókat nyit az általunk ismert mesehősök előtt, árnyaltabb képet fest róluk, így felnőttként is sokkal egyszerűbb velük azonosulni.

Az első felvonás tehát erős, feszes nyitány volt, s ha a készítők a The Walking Deadhez hasonló történetmesélést valósítanak meg, s folyamatosan emelik a tétet, akkor Bigby Wolf nyomozása egészen izgalmas kaland lesz.

Értékelés: 8/10

Hozzászólások

Translate »