Oldal kiválasztása

Immortal Planet – Játékteszt

Immortal Planet – Játékteszt85% XP85% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Aki játszott már Demon/Dark Souls játékkal, akkor nagyjából tudja mire számíthat ebben a játékban. Nagyon erősen le van másolva a játékmechanika benne. Minden cselekvés (támadás, kitérés, futás, stb.) staminába kerül, ezért kockáznunk kell folyamatosan a legjobb kombináció megtalálása érdekében. Sajnos a stamina rendszer miatt kicsit lassúnak tűnik a játék, mert még futás közben sem érezhető „gyorsnak” a mozgás.
Folyamatosan a staminával kell foglalkoznunk, ami az ellenfeleink esetében is látható. Rá kell vennünk az ellenfeleinket, hogy elfogyasszák a meterüket, és akkor egy erősebb támadássorozatot indíthatunk, vagy nekidashelve az ellenségnek rövid időre bestunnolhatjuk őket. Még a kiegészítő fegyverek használata is staminába kerül, ami további stratégiákat igényel.
Kezdésként három fegyver és három relic között lehet választani, de nekem a Swordspear lett a kedvencem. Minden fegyvernek két formája van, ahogy használhatjuk őket. Ha lenyomva tartjuk a támadás gombot, akkor válthatunk az alternatív módok közt. A Swordspear nevéből adódóan egy kard és egy lándzsa mód között váltogat, ami akció közbeni változatosságot tesz lehetővé, plusz a stramina menedzselésbe is besegít.

A harcok során összeszedett és el nem osztott xp-t halálunk esetén a Souls játékokhoz hasonlóan elveszítjük és a hullánknál kaphatjuk meg újra. Lehet egy picit trükközni is vele, de azt tapasztaljátok meg saját magatok 😛

Újrajátszás tekintetében a stat pontok különböző elosztása és a „hard mode” mögé zárt „true ending” lehet a segítségünkre. Nem egy túlságosan hosszú játék, achievementekben sem bővelkedik, de az árához képest számomra megfelelő tartalommal rendelkezik. Mindenképp controller használata ajánlott, egér+billentyűzet kombinációjával handicappeled magad(!).

Értékelés

85%

Összefoglaló Ha valaki szereti a Souls Like játékok kegyetlen betanulási idejét, és lassú, taktikázós harcmenetét, akkor mindenképp szerezd be a játékot, mert nagyon jó szórakozásban lesz részed, de ha inkább a casualebb réteget képviseled, akkor nem biztos, hogy ez lesz a legjobb választás. A történet és a beszélgetések jól megírott szövegekkel rendelkeznek. Az ismeretlen felfedezése, plusz a folyamatos halál utáni "git gud" érzés hajt majd újra és újra.

Lassú és kegyetlen
85%
Translate »