Aki játszott már Demon/Dark Souls játékkal, akkor nagyjából tudja mire számíthat ebben a játékban. Nagyon erősen le van másolva a játékmechanika benne. Minden cselekvés (támadás, kitérés, futás, stb.) staminába kerül, ezért kockáznunk kell folyamatosan a legjobb kombináció megtalálása érdekében. Sajnos a stamina rendszer miatt kicsit lassúnak tűnik a játék, mert még futás közben sem érezhető “gyorsnak” a mozgás.
Folyamatosan a staminával kell foglalkoznunk, ami az ellenfeleink esetében is látható. Rá kell vennünk az ellenfeleinket, hogy elfogyasszák a meterüket, és akkor egy erősebb támadássorozatot indíthatunk, vagy nekidashelve az ellenségnek rövid időre bestunnolhatjuk őket. Még a kiegészítő fegyverek használata is staminába kerül, ami további stratégiákat igényel.
Kezdésként három fegyver és három relic között lehet választani, de nekem a Swordspear lett a kedvencem. Minden fegyvernek két formája van, ahogy használhatjuk őket. Ha lenyomva tartjuk a támadás gombot, akkor válthatunk az alternatív módok közt. A Swordspear nevéből adódóan egy kard és egy lándzsa mód között váltogat, ami akció közbeni változatosságot tesz lehetővé, plusz a stramina menedzselésbe is besegít.

A harcok során összeszedett és el nem osztott xp-t halálunk esetén a Souls játékokhoz hasonlóan elveszítjük és a hullánknál kaphatjuk meg újra. Lehet egy picit trükközni is vele, de azt tapasztaljátok meg saját magatok 😛

Újrajátszás tekintetében a stat pontok különböző elosztása és a “hard mode” mögé zárt “true ending” lehet a segítségünkre. Nem egy túlságosan hosszú játék, achievementekben sem bővelkedik, de az árához képest számomra megfelelő tartalommal rendelkezik. Mindenképp controller használata ajánlott, egér+billentyűzet kombinációjával handicappeled magad(!).

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás